Wat is het beste babyflesje?

moedermelkbank

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Babyflesjes zijn onmisbaar in het eerste jaren van je baby. Welk babyflesje is nu echt de beste? Wij vroegen het op Facebook en dit is het advies wat jullie gaven.

Gebruikerservaringen babyfles

Wat is het fijn om gebruikerservaringen te lezen! Daarom vroegen wij aan de moeders van Babyblog, Hippe Geboortekaartjes en HierBenIk wat het beste flesje is.

Difrax vs. Dr. Brown’s

Het lijkt wel een een tweestrijd tussen flesjes van Difrax en flesjes van Dr. Brown’s. Dit zijn dan ook de twee bekendste babyflesjes merken. Ze willen alle twee hetzelfde: verzorger en baby een goede tijd geven tijdens het voeden en darmkrampjes tegengaan. Welke voordelen en nadelen hebben deze flesjes?

Dr. Brown’s

dr brown's babyflesje

Dr. Brown’s is het duurste flesje, maar voor veel mensen ook het meest betrouwbare babyflesje. Dr. Brown’s bestaat uit twee vormen: de standaard halsfles en de brede halsfles. Beide flessen bestaan in verschillende groottes; er zijn zelfs flesjes bij voor premature baby’s! Dr. Brown’s werkt met een ventielsysteem, waardoor je baby minder last heeft van buikkrampjes.

Gebruikerservaringen Dr. Brown’s babyflesje

Dr. Brown’s komt met gemak als winnaar uit de test. Verschillende moeders vertellen dat ze eerst Difrax hadden, maar dat ze na het kopen van de Dr. Brown’s babyflesje echt minder darmkrampjes bij hun baby tegenkwamen. Susan schrijft: ‘We hadden een Difrax die ook zou moeten helpen met krampjes, maar 1 voeding uit de Dr. Brownfles was een wereld van verschil voor ons zoontje.’ Rigtje schrijft: ‘Ze drinkt rustiger, verslikt zich veel minder en heeft minder kramp dus ik ben heel tevreden.’ De flesjes zijn wel iets duurder dan flesjes van Philips of de Kruitvat, maar doen het super!

Dit is wat onze moeders zeggen over het babyflesje van Dr. Brown’s

+ Helpt perfect tegen buikkrampjes

+ Werkt goed tegen verslikken

+ Ventielsysteem

+ Flesformaat voor premature baby’s

– Lastig schoonmaken

– Je kunt er geen papfles van maken

Lees ook: Babyuitzet – Alles wat je kunt lenen en niet hoeft te kopen

Difrax

difrax babyflesjes

Difrax staat bekend om de Difrax S-fles. Dit babyflesje heeft de vorm van een S. Door deze ergonomische vorm, kan je het hoofdje van de baby meer omhoog houden en kan je de baby meer in de ogen kijken tijdens het drinken. Ook helpt dit het inslikken van lucht tegen te gaan. De fles bestaat in 4 maten en 2 vormen: Natural (170 en 250 ml) en Wide (200 en 310 ml). De kleinste maat voelt snel vertrouwd aan voor je baby en de grootste maat kan je ook heel goed als papfles gebruiken.

Gebruikerservaringen Difrax babyflesje

Difrax is zeker een van de betere merken. Veel moeders vertellen dat ze de Difrax S-fles gebruiken. Een van de redenen is dat het voor oudere baby’s handig is om over te gaan naar vast voedsel. De brede grote fles is handig om als papfles te gebruiken. Maryse schrijft: ‘vond Dr. Brown’s echt waardeloos, evenals Avent. Uit de Difrax fles met brede speen ging het echter super!’

Hoewel de meeste mensen positief zijn, hoorden we ook wel wat klachten over lekkende flessen en flessen die uit elkaar gespat zijn. Bij hoeveel van de flessen dit gebeurd, weten we niet.

Dit is wat onze moeders zeggen over het babyflesje van Difrax

+ Ergonomische vorm

+ Helpt darmkrampjes te voorkomen

+ Ventielsysteem

+ Grootste formaat kan je gebruiken als papfles

– Spenen zijn wat stug

– Flessen lekken regelmatig

– Lastig schoonmaken

Lees ook: Die eerste week als moeder

Avent

Avent babyflesje

Avent’s flesjes worden al sinds 1984 door moeders gebruikt. De Classic vorm is geschikt voor iets oudere baby’s en de Natural vorm juist voor pasgeboren baby’s. Bij de Natural flesjes is speciaal een vorm bedacht die lijkt op een natuurlijke borst. Vergeleken met Difrax en Dr. Brown’s is deze fles vrij goedkoop.

Gebruikerservaringen Avent babyflesje

‘Onze zoon dronk het beste uit de Avent fles. En kreeg infacol tegen de darmkrampjes,’ schrijft Mariska. Avent is een babyflesje waar veel moeder mee beginnen. Voor een aantal moeders bevalt dit goed en anderen stappen na verloop van tijd over op een ander merk. Avent is goed betaalbaar en daardoor goed gewild. Henny is in elk geval heel enthousiast: ‘Hier altijd Avent flessen gehad, lekker breed zodat je gemakkelijk de poeder er in kan doen zonder knoeien, gemakkelijk schoonmaken en ontlucht perfect tijdens het drinken.’

Dit is wat onze moeders zeggen over het babyflesje van Avent

+ Makkelijk schoonmaken

+ Breed

+ ‘Natuurlijke’ borstvorm

+ Goedkoop

– Minder goed tegen krampjes dan Difrax of Dr. Brown

Overige babyflesjes

Van alle overige merken is de MAM-fles wel de meest geliefde, maar ook Medela Calma, Tommee Tippee, Tigex en Nuk worden genoemd. Een moeder is helemaal enthousiast over de Breastflow: ‘De Breastflow fles. Mijn kleine fles weigeraar dronk uit geen enkele fles. Alle verkrijgbare merken/soorten geprobeerd. De Breastflow fles was mijn laatste hoop en gelukkig dronk meneer daar wel uit.’

Wat vind jij de beste fles? Vertel het ons in je reactie hieronder.

Lees ook: Wat is de beste kinderwagen?

 

8 Comments

 1. 1
 2. 2

  D’r Brown heb je gewoon speciale pap speen voor hoor geen enkel probleem. Kinderen met reflux krijgen juist vaak veel dikkere voeding

 3. 3

  Avent! Geen last van kramp, lekt niet, werkt heel goed i.c.m. borstvoeding! Eerste fles die we probeerden, gelijk goed! Erg blij mee! Sowieso wel Avent fan, handkolf, elektrische kolf, opvangbakjes, spenen.

 4. 4

  Dr Brown is voor ons de topper! 2 baby’s groot gebracht zonder darm krampjes. Ze hebben nu ook een nieuwe variant. Uit deze fles is het ventiel te verwijderen zodat pap flessen geven geen probleem meer is.

 5. 5

  2 kids groot geworden met Difrax zonder problemen, dus met nr 3 ook begonnen met Difrax, maar na 5 dagen overgestapt op Dr. Brown’s op aanraden van kraamhulp. Ging wel beter maar nog steeds verslikken en lucht inslikken. Vandaag dag 10 begonnen met MAM. Het lijkt erop dat deze wel gaat werken, maar ben nog niet overtuigd. Zowiezo werken de ventielen van alle flessen in het begin nog niet lekker door nieuwigheid. Met de MAM fles drinkt hij in ieder geval wel zonder al teveel moeite z’n fles leeg! Bij de eerste twee flessen niet.

 6. 6

  bij mijn dochter 3 jaar geleden de mam fles gebruikt en zal die over een paar maanden weer gaan gebruiken. dochter heeft nooit last van haar darmpjes gehad en ook ideaal, de fles is zo te steriliseren in de magnetron ideaal!

 7. 7

  Even een aanvulling op mijn vorige bericht.
  Het lucht inslikken en verslikken lag allemaal niet aan de fles of speen, maar aan de vloeibaarheid van de melk! Na 5 weken tobben, gebruiken we nu 10 dagen Nutriton door de voeding en het is een verschil van dag en nacht! We hebben een totaal ander kind. Drinkt rustig en hele flessen, ipv heel vaak kleine beetjes. Een tevreden baby. Heerlijk! Ik zou willen dat ik het eerder geweten had, maar iedereen zei maar “kijk het nog even aan”..
  En we gebruiken nog steeds de MAM flessen, ideaal door zijn grote openingen, en de speen ligt lekker in de baby zijn mond. Overigens wel met speen nr 2, anders past de dikkere melk niet door het gaatje.

 8. 8

  Ik gebruik sindskort een glazen babyfles. Dan weet je zeker dat er geen rotzooi (stoffen als BPA enz) in de melk terecht komt. Bevalt goed!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*