Dit moet je doen om de kans op een tweeling te verhogen

tweeling

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Bij een gemiddeld persoon is de kans op het krijgen van een tweeling slechts 3%. De kansen zijn dus niet zo groot. Toch zijn er een heleboel mensen die heel graag een tweeling zouden krijgen. Dit zijn de dingen die je zou kunnen doen om de kans te vergroten op het krijgen van een tweeling.

Deze 6 dingen verhogen de kans op een tweeling

Tip 1: Je partner is deel van een tweeling

De kans dat jij een tweeling krijgt, is groter als je het kindje krijgt met iemand waarbij er meerdere tweelingen in de familie zijn of als diegene zelf deel van een tweeling is. Zit het krijgen van tweelingen in jouw eigen familie? Dan heb je geluk, want dan is de kans op een tweeling ook hoger.

Tip 2: Wacht tot na je 36e met het krijgen van kinderen

Hoe ouder je bent, hoe groter de kans op een tweeling. Als je de veertig passeert, is de kans op een tweeling 7%. Na je 45e is de kans zelfs tot 17% gegroeid. Een keerzijde hieraan, is dat de vruchtbaarheid tegelijkertijd afneemt naarmate je ouder wordt. Denk hier dus goed over na.

Tip 3: Zoveel mogelijk kids

Vrouwen die meer dan vier kinderen hebben, hebben een grotere kans op een tweeling. Het lijkt alsof het lichaam dan ‘klaar’ is voor een tweeling en het wel aandurft. Dus hoe meer kinderen, hoe groter de kans.

Tip 4: Lengte

Helaas kun je geen invloed uitoefenen op je lengte, want je bent lang of je bent het niet. Maar het is bewezen dat lange vrouwen een hogere kans hebben op een tweeling. Dus ben je lang en wil je een tweeling? Lucky you!

Tip 5: Afkomst

Afro-Amerikanen en Aziaten hebben de kleinste kans op een tweeling. Heb je Europees bloed? Dan zijn je kansen al iets gestegen. Maar de grootste kanshebbers zijn Afrikanen. Dus ben je zelf van deze afkomst óf je partner? Ook dan heb je een grotere kans op een tweeling.

Tip 6: Zorg dat je goed doorvoed bent

Vrouwen die gezond eten en een goed gewicht hebben, liever wat zwaarder dan te licht, hebben een grotere kans op tweelingen. Gezond eten betekent onder andere dat je genoeg vitamines binnenkrijgt. Vooral foliumzuur vergroot trouwens de kans op een tweeling.

Lees meer 36 tweelingnamen voor jongens en meisjes

Bron: Wikihow

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*