Seks en zwangerschap

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Seks terwijl je zwanger bent, kan het wel of niet? En hoe komt het dat je de ene maand meer zin hebt in seks dan de andere maand? Eén ding is in elk geval duidelijk: vrijen tijdens je zwangerschap is in de meeste gevallen niet schadelijk voor je baby’tje.

Seks tijdens je zwangerschap

Veel vrouwen zijn bang dat de penis schade aan kan richten aan de baby. Dit is niet het geval. Je kindje is in je buik goed beschermd door het vruchtwater, de vliezen en een slijmprop. Hierdoor kan er dus niets mis gaan tijdens het vrijen.

Geen zin

Tijdens de eerste maanden van de zwangerschap, kan het zijn dat je geen zin in seks hebt. Dit komt doordat je hormonen veranderen en hier moet je lichaam aan wennen. Je kunt last hebben van vermoeidheid, misselijkheid en gevoelige borsten. Het kan ook komen, doordat je jezelf onaantrekkelijk vindt of omdat je met je hoofd heel ergens anders zit.

Hoog libido

zwanger seks zinNa de eerste drie maanden, krijgen vrouwen vaak meer zin in seks. Je lichaam is gewend aan de verandering van hormonen en je tepels, clitoris en schaamlippen zijn beter doorbloed en zijn daardoor ook gevoeliger. Er is minder nodig om het te prikkelen. Orgasmes zullen ook anders aanvoelen, soms doen ze denken aan weeën of harde buiken. Je buik kan gevoelig zijn na het vrijen, maar dit gaat vanzelf weer over.

Lees ook dit: Seks Enquete: bijna helft moeders wil vaker vrijen

Wanneer kun je beter niet vrijen?

In sommige gevallen is het verstandig om geen seks te hebben. Als je vliezen zijn gebroken is de baby minder goed beschermd tegen de buitenwereld en de kans op infecties neemt toe. Het is daarom beter om dan niet te vrijen. Ook als je partner een soa heeft, je weeën hebt voor 37 weken of als je verloskundige dat gezegd heeft, kun je beter geen seks hebben.

Na de zwangerschap

Na de bevalling kun je weer vrijen als je niet meer vloeit en de wonden geheeld zijn. Dit betekent niet dat je er zelf klaar voor bent, dus doe niets waar je je niet fijn bij voelt! Na de bevalling veranderen de hormonen in je lichaam weer en hierdoor kan je libido weer laag zijn. Dit herstelt vanzelf.

Bron: wij.nl

Meer weten over zwanger zijn? Hier lees je wat er gebeurt in je zwangere buik.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*