6x de leukste blogs voor mama’s #1

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Nieuwe serie: onze favoriete blogposts. Oftewel: het leukste in mamablog- (en af en toe papablog-)land op een rijtje. Zo hoef jij niet álle blogs bij te houden – in Nederland én Amerika- maar krijg je wel de meest interessante, herkenbare, bizarre en grappige artikelen mee.

In deze eerste aflevering: poepen tijdens de bevalling, kritiek geven én krijgen van andere moeders en Willeke die haar placenta at.

Wil je dit tweewekelijkse overzicht in je mailbox? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

* De dingen die compleet onbelangrijk zijn geworden sinds ik kinderen heb.

Daphne van Mynameismama schreef een heerlijk herkenbaar artikel over wat er allemaal verandert als je kinderen hebt. Over hakken die niet tijdelijk in de kast verdwenen maar zijn vervangen door handige sneakers. Over de prachtige chique handdoeken die vroeger in de badkamer lagen – terwijl ze nu blij is als ze überhaupt een droge handdoek heeft. Daphne: “De ervaring leert mij dat ik nog net niet in een joggingbroek mijn kind ‘s ochtends naar de peuterspeelzaal breng, maar mijn haar zit standaard in een staart, heeft een uitgroei zo breed als de A2 en zie ik er redelijk ziek uit zonder make-up.”

Het hele artikel lees je hier.

* Willeke deed het: na de bevalling haar placenta eten.
willeke

Foto: Fittevrouwen.nl

Jep, je leest het goed! Op Fittevrouwen.nl, een lifestyleblog voor mama’s, vind je niet alleen een interview met Willeke die haar placenta at – nee: je vindt hier ook een afbeelding van de hachee die ze van haar placenta maakte! Fascinerend, toch? Hanneke, de oprichter van de blog, vroeg Willeke waarom ze haar moederkoek at, en hoe het smaakte. Willeke: “De stukjes placenta in de hachee vond ik naar lever smaken, mijn man vond de hachee erg lekker.”

Het hele interview lees je hier.

* De grappigste dingen die bevallende vrouwen hebben geroepen

Waargebeurde, echte anekdotes: in dit artikel vind je hilarische verhalen over vrouwen die ehm ‘even niet zichzelf waren’ tijdens de bevalling. Een van de anekdotes: “Toen mijn zus weeën had, was ze aan het schreeuwen en m’n moeder probeerde haar gerust te stellen: “Het komt goed. Diep ademhalen. Het is zo over.” Toen keek m’n zus naar m’n moeder en zei ‘Je hebt geen idee hoe dit is!’”

Lees het hele artikel op babyblog.nl.

* Kritiek in het moederschap

Sanne van Laviesagista schreef een eerlijke blog over kritiek van moeders op andere moeders. Ze ziet dat er -vooral op internet- heel wat onaardige dingen tegen moeders wordt gezegd. Sanne: “Naar aanleiding van mijn reeks artikelen over mijn bevalling ging die kritiek zo ver dat ik mails kreeg van vrouwen die me schreven dat ik er wel eens voor zou kunnen zorgen dat vrouwen geen kinderen meer willen na het lezen van mijn verhalen.” Sanne wil juíst graag de waarheid over het moederschap beschrijven.

Haar blog vind je hier.

* “Dear Crappy Parent”

Mooie opvolger voor het artikel van Sanne: ‘Hallo, slechte ouder!’ Deze Engelstalige blog is geschreven door John, de vader achter Askyourdadblog. Hij beschrijft verschillende situaties waarin ‘enorrum slechte’ ouders voorkomen (schreeuwend in de supermarkt, alleen maar op hun mobiel kijkend), en dan… plottwist :) Eigenlijk best een leerzaam stuk (in ieder geval voor ons…). John sluit af met: “So please, crappy/awesome/and everything in between parents, let’s just calm down a little bit, judge less, and enjoy the ride.”

Het hele artikel vind je hier.

* How I Learned To Stop Worrying And Love Pooping During Childbirth

Eerlijk gezegd werden wij metéén gegrepen door de titel. De Amerikaanse Tracy Moore (‘She did poop during childbirth, but it was the super-cute kind and everybody applauded’) schreef een geniaal artikel vol met humor over, jep, over poepen tijdens de bevalling. Ze somt 10 redenen op waarom het eigenlijk he-le-maal niet erg is dat dit gebeurt, waaronder ‘jep: als je poept raak je óók extra gewicht kwijt: beter!’

De hele blog lees je op Jezebel.com.

Bekijk ook dit toffe filmpje: laten we stoppen met het veroordelen van andere ouders.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*