Handige vader maakt rolstoel voor verlamd dochtertje

rolstoel

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

De Canadese Evelyn Moor was nog geen vier maanden oud toen er een kwaadaardige tumor werd ontdekt. Ze raakte deels verlamd door de behandelingen, maar ondertussen is ze aan de betere hand. Ze kan niet in een reguliere rolstoel, maar daar bedacht haar handige papa wat op…

Meisje van 1 jaar oud krijgt een eigen rolstoel

Nadat bij Evelyn de tumor werd ontdekt, startten de doktoren direct met behandelingen. Na acht chemokuren raakte het kleine meisje verlamd en kon ze alleen nog maar haar armen, hoofd en nekje bewegen. Toen Evelyn zeven maande oud was, ging het stukje bij beetje beter met haar. Maar ze zal nooit kunnen lopen of kruipen, dus moest er een oplossing komen.

Lees ook Vader schrijft ontroerende brief aan zijn dochtertje

Een handige papa

Omdat het meisje nog te klein is voor een reguliere rolstoel, gingen haar ouders op zoek naar een oplossing. Haar vader Brad kwam op het idee om zelf een rolstoel in elkaar te knutselen. Van een snijplank, een babystoeltje en een aantal wielen, zette hij de rolstoel in elkaar.

Normaal leven

Evelyns oncoloog vertelt dat het kleine meisje heel gelukkig is. “Zoals elk ander kind kan ze zich vrij bewegen en alles ontdekken. Ze is zelfs sneller dan haar leeftijdsgenootjes.” Ook haar moeder is blij met de rolstoel, waarmee Evelyn een normaal leven tegemoet gaat. “We behandelen haar niet anders, ze is precies hetzelfde als de rest. Ze doet alleen een dingen anders, dat is alles.”, zo vertelt ze.

Bron: Metronieuws // Foto van rolstoel via Shutterstock

Lees ook Filmpje: vader maakt alle fantasieën van zoon werkelijkheid!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*