5x de leukste blogs voor mama’s #2

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Nieuwe serie: onze favoriete blogposts. Oftewel: het leukste in mamablog- (en af en toe papablog-)land op een rijtje. Zo hoef jij niet álle blogs bij te houden – in Nederland én Amerika- maar krijg je wel de meest interessante, herkenbare, bizarre en grappige artikelen mee.

Aflevering 1 lees je hier (met daarin o.a. de mama die haar placenta at).

In deze tweede aflevering: de mensen die je zult haten na je bevalling en… wat als je 2,5-jarige een borstenman is?

Wil je dit tweewekelijkse overzicht in je mailbox? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Top 5 leukste mamablog-posts #2

1. Als je zoon een borstenman is

Het 2,5-jarige zoontje van deze blogger heeft een fascinatie voor… borsten, en zij schreef daar een leuk artikel over. “Zijn teleurstelling was dan ook groot toen ik hem meedeelde dat hij geen borsten zou krijgen en dat dat alleen iets was voor meisjes.”

2. 10 People You Will Hate After Giving Birth

Een grappige (Engelse) opsomming van het type mensen dat je eventjes niet zo goed trekt nadat je bevalling bent. Van bezoek dat denkt dat ze op vakantie zijn als ze bij je op bezoek komen tot de pakketbezorger die maar blijft aanbellen op de verkeerde momenten (bijvoorbeeld precies als je kleintje net slaapt of als je eindelijk tijd hebt om naar de wc te gaan).

3. Gedachtes van een moeder over hoe je leven verandert na het krijgen van een kind

We vonden op internet deze prachtige, enorm herkenbare brief, van een moeder die beschrijft hoe je leven verandert als je een kind krijgt. “Terwijl ik naar mijn knappe dochter kijk, wil ik haar verzekeren dat ze uiteindelijk de kilo’s van haar zwangerschap zal verliezen, maar zich nooit meer hetzelfde zal voelen.”

4. Verstop je niet

“Wat lees ik het veel nu. Over vrouwen die niet meer in badkleding durven. Moeders die zich verstoppen. Moeders die dat wel doen en worden aangekeken, uitgelachen, commentaar krijgen”. Jentl van Woordkunsten schreef een mooie blog over waarom zij zich deze zomer níet gaat verstoppen.

5. DIY: babyjurkjes maken van rompertjes

Maris van de vrolijke lifestyleblog Haremaristeit heeft een heerlijk motto, namelijk ‘less is boring’. Op haar site vonden we deze handige handleiding om zelf jurkjes van rompertjes te maken. Maris: “De rompertjes zagen er allemaal nog zo goed als nieuw uit. Daarom bedacht ik een rigoureuze oplossing om ze te customizen naar nieuwe kleding, die m’n dochter nog een langere periode aan kan.”

Bekijk ook: politie bemiddelt bij de schattigste verkeersruzie ooit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*