Musthaves voor aanstaande moeders

mama musthaves

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Dat je kleintje maar wat graag in jouw armen wil zijn, wordt bij elk schopje in je buik duidelijker. Nog even geduld en dan breng je een prachtig nieuw wondertje ter wereld. Met zo’n kleintje op komst, is het noodzakelijk om je leven ‘baby proof’ te maken. Op je boodschappenlijstje kom je nog niet verder dan een wieg, een commode en een flinke voorraad luiers, maar wat zijn nou echte mummy musthaves die jou helpen de eerste levensjaren van je kleintje door te komen?

Voeding

Slabbetjes 2.0

De hoeveelheid potjes babyvoeding die in de kast komen te staan, zeggen eigenlijk al meer dan genoeg: je hebt een flinke slab nodig. Hoeveel vliegtuigjes met babyvoeding er ook in één keer goed in het mondje van je baby belanden, er wordt altijd gespetterd, geknoeid en gemorst. Daarom zijn er nu slabbetjes ontworpen die de etensresten opvangen. Via bol.com kun je deze musthave vinden door te zoeken op Bibetta Slabbetje, met andere woorden; een slab met een opvangbakje. Naast de kleding van je kleintje is het ook voor jezelf van belang om de nodige bescherming aan te schaffen tegen de spetters babyvoeding. Bescherm je telefoon met een Wiko Lenny 3 hoesje en doe voor de zekerheid zelf ook een schort om tijdens het voeden van je kleintje.

Voeden doe je zo

Ben je van plan om borstvoeding te geven? Schaf vast een voorraadje zoogcompressen en voedingsbh’s aan om te voorkomen dat er melkvlekken ontstaan in je kleding. Een voedingskussen zal ook niet misstaan in je voorraad aan mama spulletjes. Hiermee ondersteun je namelijk je arm tijdens het geven van borstvoeding, zodat deze niet verlamd. Het voedingskussen is makkelijk mee te nemen, maar het is als mama ook wel eens fijn om een dagje op pad te gaan zonder je kleine spruit. Het hebben van een kolf is dan ideaal, zodat je kleintje de moedermelk altijd dichtbij heeft.

Onderweg

Kinderwagen decoratie

Dat je lange afstanden gaat afleggen met je kleintje in de kinderwagen, staat al vast. Daarom moet je je goed voorbereiden op deze tochten en alvast al het benodigde voor bij de kinderwagen in huis halen:

– Een beschermhoes: deze hoes plaats je over de voor- of bovenzijde van de kinderwagen. Hiermee bescherm je jouw kindje tegen regen, zon, kou en muggen.
– Een luiertas: hierin kun je van alles kwijt: van luiers, billendoekjes, een flesje melk, babyvoeding tot je eigen spullen als je portemonnee, telefoon, hoesje met foto van jullie gezinnetje en oplader. Ideaal tijdens lange wandeltochten.
– Een voetenzak en deken: hiermee houd je jouw kindje lekker warm.

Draagdoek/draagzak

Voor zowel je kleintje als jezelf is het heerlijk om je kind altijd en overal zo dicht mogelijk bij je te hebben. Dit kan niet beter dan met een draagdoek of draagzak waar je kleine druifje lekker warm tegen je aanligt.

Speenhoesje

Een speen is het ideale redmiddel om je kleine druifje te laten stoppen met huilen of in een heerlijk diepe slaap te krijgen. Een speen verdient daarom een ereplaatsje in de (luier)tas. Het enige nadeel is dat een tas meestal niet erg hygiënisch is. Net als dat je telefoon accessoires gebruikt om te voorkomen dat je telefoon vies wordt, is het schoonhouden van een speen minstens zo belangrijk. Schaf daarom een speen aan met speenhoesje, zodat je kindje zorgeloos kan blijven sabbelen.

Verzorging

Huidproducten voor je kleintje

De huid van je kleine spruit blijft lange tijd teer en gevoelig en is daardoor niet geschikt voor producten met parfums en andere chemische middelen. Zwitsal heeft een breed assortiment aan verzorgingsproducten speciaal voor baby’s, dus het is een aanrader om deze producten in huis te halen. Stiekem vinden we dit als moeder ook helemaal niet erg. De geur van een baby is al heerlijk, maar in combinatie met de welbekende Zwitsal geur, wordt dit een match made in heaven.

Kruiken

Warmwaterkruiken en kruikzakken zijn voor een baby een stukje hemel. Baby’s hebben voldoende warmte nodig (al helemaal vlak na de geboorte), dus verwarm het wiegje vast voor door er een kruik in te leggen. Leg, nadat je je kleintje in de wieg hebt gelegd, eventueel de kruik aan het voeteneind en zorg ervoor dat ‘ie niet tegen je kleintje aanligt.

Met bovenstaande tips krijg je als aanstaande moeder inzicht in handige gadgets voor jou en je kleintje. Wat zijn voor jou absolute mummy musthaves? Laat het ons weten.

Deze blog is in samenwerking met smartphoneshoesjes.nl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*