Tips! Hoe organiseer je een babyshower?

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Het is helemaal hip: een babyshower organiseren voor je zwangere vriendin. Geen wonder, ’t is ook superleuk om met de vrouwen onder elkaar je leuke vriendin die in verwachting is te verrassen en een gezellige middag of avond te hebben! In deze blog vind je allerlei tips: zo weet je wanneer je moet beginnen met organiseren en welke activiteiten je allemaal kunt doen.

Wil je meer tips? Check dan eens Het leukste Babyshower boek van Kim Vermeulen. Dit staat vol leuke opdrachten, recepten, vragen en ook invulruimte. Meteen ook een leuk aandenken aan de babyshower dus.

Zo organiseer je een babyshower

De voorbereidingen maken of breken het succes. Daarom moet je over een aantal dingen nadenken. Wil je het feestje een verrassing houden? En welke moment komt voor de zwangere moeder het best uit?

Bedenk allereerst: is de babyshower wel of geen verrassing?

Zo ja: probeer je vriendin subtiel uit te horen over welke vrouwen ze allemaal op haar feestje zou willen zien. Spreek alvast met een smoes met haar af op de dag van de babyshower. Leuk: zorg dat je ineens met een groep vriendinnen voor de deur staat (of op de locatie van het feestje).

babyshower tipsWanneer?

Over het algemeen wordt een babyshower zo’n 2 maanden voor de uitgerekende datum georganiseerd. Maar natuurlijk zijn jullie helemaal vrij om de datum te bepalen. Bedenk wel dat je vriendin aan het eind van de zwangerschap veel minder puf heeft, dus ga liever voor een wat vroeger moment in de zwangerschap. Oh ja, laat het feestje ook niet te lang duren, zo’n 3-4 uur is lang genoeg.

Voor wie?

Is een babyshower alleen voor vrouwen? Oorspronkelijk wel! Natuurlijk is het helemaal niet erg als je een goede vriend of broer ook uitnodigt, maar de babyshower is en blijft een vrouwen-ding! Alle vrouwen zijn welkom: vriendinnen, (schoon)zussen, (schoon)moeders, oma’s, collega’s. Houdt echter wel rekening met hoeveel vrouwen de zwangere aan kan en welke vrouwen ze leuk vind om op de babyshower te hebben.

Communicatie

Het is het slimst om 1 of 2 vriendinnen de leiding te laten nemen. Zij verzorgen de communicatie en verdelen de taken. Tip: maak een appgroep aan, zo kun je lekker snel schakelen met elkaar en na afloop eenvoudig foto’s delen. Tip: vergeet geen foto’s te maken ;)

Uitnodigingen

Verstuur je alle vriendinnen een mailtje of maak je de voorpret nog groter door een old skool uitnodiging te sturen? Vergeet niet de datum, locatie en jouw contactgegevens te vermelden.

Lees dit ook: 10 tips voor een geslaagd kraamfeest.

Tips en ideeën voor een babyshower

En dan komt de dag van de babyshower zelf. Bij een geslaagde babyshower kunnen versiering, hapjes in een babythema, grappige spelletjes en cadeautjes niet ontbreken. Hier zie je een paar leuke voorbeelden.

De Blije Doos 468x60

 • Versiering

Hier vind je wat leuke thema-ideeën om de ruimte aan te kleden:

//nl.pinterest.com/pin/464504149039519285/

//nl.pinterest.com/pin/187884615676996402/

 • Lekkere hapjes

Ook hier kun je het thema ‘baby’s’ terug laten komen. Ideeën:

Cupcakes met spenen erin:

//nl.pinterest.com/pin/298996862733020568/

Blauwe punch:

//nl.pinterest.com/pin/339318153147825175/

Heb je onze blog over alternatieven voor beschuit met muisjes gelezen? Die heerlijke hapjes zijn ook supergeschikt voor de babyshower!

Natuurlijk mogen de spelletjes niet ontbreken. We maakten een uitgebreid overzicht met leuke spelletjes. Hier alvast een paar ideeën:

Versier een rompertje

//nl.pinterest.com/pin/502010689683755267/

Of: vul op een groot vel de verwachte data en eventueel het geslacht in. Maak hier een foto van voor in de appgroep. Stel een leuk prijsje in het vooruitzicht voor de winnares.

//nl.pinterest.com/pin/225883737533041258/

 • Cadeautjes

En poeh, wat geef je je zwangere vriendin? Als ze zelf een lijstje heeft, is dit niet zo moeilijk. En anders hebben we wat leuke ideetjes op een rijtje gezet:

– Het boek Mama’s eerste stapjes
– Een mooie zwangerschapsjurk
– De benodigdheden voor een shadowbox
– Een bijzondere knuffel.
– Een prachtig mama-sieraad.

Nog meer cadeautjes vind je hier.

Lees ook: Originele spelletjes voor de babyshower

11 Comments

 1. 1

  Vind baby shower altijd leuk en gezellig.dus uw blog helpt heel veel om het tot een leuke dag te maken,.love it

 2. 3
 3. 4
 4. 6

  Als toekomstige moeke (lees: oma) zou ik graag voor mijn dochter een babyshower organiseren. Helaas sprong de vriendschap met haar beste vriendin af en weet ik niet echt wie nu haar vrienden zijn, aan wie ik dat kan vragen en wie ik kan uitnodigen. Beide, mijn dochter en haar vriend zijn werkloos dus kan ik het ook niet aan een collega vragen. Iemand een tip? Alvast hartelijke dank.

  • 7

   Heeft ze misschien wat gezellige buren, of zijn er wat nichten waar ze het goed mee kan vinden? Of misschien kan je toch stiekem in een gesprek een beetje vissen met wie ze nu omgaat.

 5. 8
  • 9

   Wij zouden er gewoon lekker van genieten en op een ander moment iets liefs terug doen voor degene die je babyshower heeft georganiseerd.

 6. 10

  Leuke tips! Mijn zus zal een baby over een maand krijgen en nu zijn we aan het organiseren van haar babyshouwer. Als het warm zal zijn zullen we die liever ergens buiten hebben – in een partytent, bijvoorbeeld. En ook hebben we helemaal over de uitnodigingen vergeten, dus hartelijk bedankt voor deze tip!

 7. 11

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*