Deze 4 dingen moet je eten als je borstvoeding geeft

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Tijdens je zwangerschap let je als het goed is op wat je eet en drinkt. Je bent bijvoorbeeld voorzichtig met bepaalde kazen, slaat dat glas wijn een paar maanden over en je eet misschien bewust meer fruit dan normaal. Als je dan bevallen bent, mag je eindelijk weer alles eten wat je wil. Ik ken vrouwen die nog ín hun kraambed al een broodje filet americain eten :) Als je borstvoeding geeft, blijft het belangrijk om goed op je eten te letten. Want wist je dat bepaalde etenswaren éxtra goed zijn voor je baby? Dit is al tijdens je zwangerschap zo, maar ook tijdens de borstvoedingsperiode blijft het belangrijk voor bijvoorbeeld de opbouw van je baby’s hersenen. Daarom in dit artikel: 4 dingen die je moet eten als je borstvoeding geeft.

1. Eieren

Een ei zit boordevol cholestrol. En dat is superbelangrijk voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel, de darmen en de hersenen van je baby.

2. Vette vis

Vette vis, visolie en levertraan bevatten veel DHA. Dit is een omega-3-vetzuur, wat ook weer goed is voor de ontwikkeling van de hersenen en de ogen van je kindje. Kom maar door met die haring dus ;) Oh ja, het Voedingscentrum geeft wel aan om maximaal 2 keer per week vette vis te eten, in verband met kleine hoeveelheden schadelijke dioxines die in vette vis kunnen voorkomen.

3. Fruit

Aangeraden wordt om niet 2 maar zelfs 3 stuks fruit per dag te eten, als je borstvoeding geeft. Fruit zit vol vitaminen en mineralen, die onmisbaar zijn voor de aanleg van nieuwe verbindingen in de hersenen van je kind.

4. Boter

Ga los met boter! Een dikke laag op je boterham, of een extra klont bij de groenten. In roomboter zitten verzadigde vetten, die worden omgezet in energie. Ook hebben kinderen (net als volwassenen) vet nodig voor hun groei, voor de bescherming van hun ingewanden, voor gezonde celwanden en om hun lichaamstemperatuur op peil te houden.

Eet smakelijk!

Lees ook: moeder bewijst kracht van borstvoeding met foto 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*