29 weken zwanger – zwangerschapsupdate #16

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Wat een week… Ik voelde me soms net een vogeltje dat haar nestje klaar aan het maken is, door allerlei spulletjes haar huis in te slepen, haha! We hebben op Marktplaats een supermooie kinderwagen gevonden die we opgehaald hebben (het is een Mutsy geworden)! Verder ben ik wezen shoppen op een gigantische tweedehands kinderkledingmarkt in Hilversum – samen met honderden andere zwangere vrouwen en jonge moeders :) Ook heb ik de bekende IKEA Hemnes-kast gekocht, die we als commode gaan gebruiken. Ideaal al die laadjes, kan ik daar mooi al m’n aangeschafte kleertjes in kwijt, en die stapel hydrofiele doeken waar je er volgens allerlei lijstjes heel veel van moet hebben. En oh ja, ook heb ik nog supermooie spulletjes van Koeka kado gekregen. Net als Carice van Houten vind ik dat merk helemaal ge-wel-dig (die kleuren, die zachte stoffen: zo fijn!), dus ik was er heel blij mee!

Hier lees je update #15, toen ik 28 weken zwanger was.

zwangerschapsupdate week 29

29 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Eigenlijk heel raar – maar ik groei zo gestaag dat ik ’t helemaal niet door heb. Toch wordt m’n buik elke week groter en ga ik telkens iets meer wegen. Het blijft echt iets wonderlijks.

Eten: Zou m’n lichaam extra behoefte aan suiker? Kan dat? Ik moet mezelf echt inhouden om niet meerdere blikjes cola per dag achterover te slaan. Qua eten vind ik het nog steeds opvallend dat ik nog steeds minder eet dan voor ik zwanger was. Zou m’n maag kleiner geworden zijn of waren m’n porties ‘vroeger’ gewoon errug groot?

Slaap: Als een roos. Ik hoef er ’s nachts ook niet meer uit om naar de wc te gaan. Ideaal! Opstaan wordt alleen steeds lastiger – en dan niet qua wakker worden, maar qua omhoog komen, haha!

Zwangerschapskleding: Helaas is er deze week een zwangerschapspanty gesneuveld in de was (de benen waren ineens 2 meter lang geworden, oeps!)… Het goede nieuws: m’n bikini van Noppies is binnen, dus ik kan blijven zwemmen :)

Geslacht: Nog steeds een jongen. Mensen vroegen deze week bezorgd of ik dat wel zeker weet (zie volgende punt), maar er is echt geen twijfel mogelijk :)

Shoppen: JA! Veel! Ik ben dus naar de Gooise Kinderkledingbeurs geweest, en het was geweldig! Ik scoorde leuke Zara-shirtjes, boxpakjes, leggings van Noppies, een slaapzak van Koeka en een superstoere broek van de Hema, en dat allemaal voor een paar euro. I like!

Voel je al iets? Echt zo gezellig om een kindje in je buik te hebben :) Als ik alleen in de auto zit, tijdens een lange vergadering en als ik ’s morgens wakker word: hij laat van zich ‘horen’.

Je navel, naar binnen of buiten: Navel? Welke navel?

Beste moment van de week: We hebben een kinderwagen gekocht! Hij is zo mooi!

Ik zie uit naar…: Ik merk dat er echt iets aan het veranderen is, qua mindset. Was ik in trimester 1 nog heel erg aan het wennen en in trimester 2 gewoon aan het doorleven, bijna alsof er niks aan de hand was, nu merk ik dat ik me steeds meer aan het voorbereiden ben op wat komen gaat. De uitzet wordt steeds completer, we gaan komende week naar een voorlichtingsavond over de bevalling en langzaamaan werk ik ook toe naar m’n verlof… Het komt steeds dichterbij…

Lees ook 15 weetjes over pasgeboren baby’s.

Verder lezen? Hier vind je week 30, zwangerschapsupdate #17.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*