34 weken zwanger – zwangerschapsupdate #21

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Nog 9 dagen werken! Over 3 weken ben ik 37 weken en ‘mag’ ik al bevallen! Dan is de baby voldragen. Ineens kwam het binnen – het kindje gaat echt bijna geboren worden! En toch blijft het iets dat ik me totaal niet kan voorstellen. Wij als ouders, met een zoon in z’n ledikantje… Een vriendin zei van de week: “Op het moment dat je je kind in je armen hebt, kun je je niet voorstellen dat ‘ie er niet is geweest, dat je een leven had waarin hij er niet was.”

Afgelopen weekend las ik een groot krantenartikel over een kindje dat met 34 weken in de buik was overleden. Ontzettend heftig! En het maakte me ook onzeker: ik ging meteen twijfelen of ik de baby nog wel genoeg voel en of de verloskundige wel écht goed de groei van de baby kan meten (de GROW-methode die zij gebruikt vinden sommige mensen in het artikel bijvoorbeeld helemaal niet betrouwbaar). Maar ja, wat heb je eraan om je zorgen te maken? Ik moet echt proberen om het los te laten. (Ahum, iets wat volgens mij onlosmakelijk verbonden is met moeder zijn en wat best wel lastig is…).

Tot slot heb ik deze week een paar lessen zwangerschapsyoga geregeld en een ‘partnerles’ over de bevalling. Een soort ‘privé-cursus puffen’, zo stel ik me voor :) (Zo noem ik het trouwens niet als ik het tegen m’n man vertel…)

Hier lees je update #20, toen ik 33 weken zwanger was.

zwangerschapsupdate week 34

34 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Als het goed is, weegt de baby nu zo’n 2200 gram (oftewel: net zo zwaar als een skateboard, zoals een andere site het omschreef…). De laatste keer dat ik mezelf woog, was ik trouwens weer niet aangekomen.

Eten: Ik heb zo’n zin in ‘zoet’ de hele tijd. En dan geen snoep, maar sinaasappels, peren en lekkere zoete limonade.

Slaap: Het was even wennen, maar inmiddels ga ik goed voorbereid naar bed. Ik slaap lekker tegen het voedingskussen aan, zet een liter water klaar en ik ga er vanuit dat ik er ongeveer twee keer uit moet om naar de wc te gaan. Gelukkig val ik daarna meteen weer in slaap. Prima dus!

Zwangerschapskleding: Ik moet nog even op zoek naar fijne voedingsbh’s (hoor van alle kanten dat die van H&M het beste zijn), maar verder ben ik eigenlijk stiekem soms alweer naar normale kleding aan het kijken. Best gek dat ik eigenlijk al maandenlang geen ‘normale’ kleren heb gekocht. Scheelt weer, want m’n kast zat toch hartstikke vol. Ik ben benieuwd hoe snel ik m’n eigen rokjes en broeken weer aan kan!

Geslacht: We krijgen een jongetje, en in tegenstelling tot z’n kleertjes is z’n kamertje eigenlijk best wel unisex. Mint, grijs, wit en een klein beetje geel: kan prima voor zowel jongens als meisjes.

Shoppen: Volgens mij zijn andere zwangeren daar veel eerder mee bezig, maar langzaamaan begin ik nu ook met het zoeken naar een geboortekaartje. Ik stelde het de hele tijd uit naar m’n verlof, maar wat nou als ik al met week 37 ga bevallen? Daarom ben ik druk aan ’t pinnen geslagen, en ik heb al een paar leuke ideetjes!

Mis je iets? Jaaa! Uren kunnen rondslenteren, zonder nadenken uit bed springen, gewoon dingen van de grond kunnen oprapen – ik kan het niet meer! En ik kan me ook bijna niet meer voorstellen hoe dat ook alweer was…

Voel je al iets? Gelukkig, nu ik zo rustig achter de computer zit te werken, voel ik ‘m weer regelmatig voorbij komen zwemmen. Soms kan het echt een vervelend gevoel zijn, maar sinds ik dat artikel heb gelezen over het kindje dat stopte met bewegen, ben ik alleen maar blij als ik geschop voel!

Je navel, naar binnen of buiten: Haha ok, deze vraag kan ik eigenlijk wel skippen vanaf nu, die navel gaat toch niet meer ploppen :p

Beste moment van de week: De verjaardag van m’n zusje: supergezellig om de hele familie te zien – die ik waarschijnlijk pas weer in real life ga zien als ze bij hun nieuwste familielid op bezoek komen!

Minder moment: Dat je na een klein rondje over de Utrechtse vrijmarkt nog wel verder wíl, maar dat ’t eigenlijk niet kan. Ik kwam echt amper nog vooruit… Gelukkig kwamen we bij een leuk cafeetje aan waar we lekker konden lunchen.

Ik zie uit naar…: Dit weekend, met onder andere een personeelsfeestje en een nachtje in een AirBnb met vriendinnen.

Prachtig dit! Wát een foto’s! Bevallen in een bad met bloemblaadjes, omringd door kaarsen.

Verder lezen? Hier vind je week 35, zwangerschapsupdate #22.

2 Comments

  1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*