17 weken zwanger – zwangerschapsupdate #4

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Het gaat hartstikke goed! En wat vliegt de tijd… Deze week ontdekte ik dat de baby net zo groot is als m’n telefoon, een iPhone 5! Zo bijzonder dat er zo’n klein mensje in me woont en groeit, en dat ik daar dan nog steeds niks van voel! Gelukkig beweegt het kindje wel, dat heb ik met eigen ogen gezien. Want JA, we hebben de geslachtsbepalende echo gehad!! Ik weet dus of we een jongen of meisje krijgen!

Ik ben nu 17 weken zwanger. Aan de ene kant vind ik dat nog niet zo ver klinken (het voelt alsof ik al maanden in de ‘tienerweken’ zit), maar als ik ga uitrekenen dat ik over ongeveer 4,5 maand al met verlof ga, voelt dat ineens heel dichtbij. En we moeten eigenlijk alles nog regelen. De babykamer, de naam, het geboortekaartje… En dat terwijl 2016 al begonnen is: het jaar waarin ik moeder ga worden, aaaah! Gelukkig ken ik weinig stress, het gaat vast allemaal op tijd afkomen!

(Tekst gaat verder onder de foto).

Hier lees je update 3, toen ik 16 weken zwanger was.

zwangerschapsupdate week 1717 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: Ok, I’m confused, ik weet niet hoeveel ik weeg… Ik weeg mezelf op 2 weegschalen, en daar kan wel zo’n 4 kilo verschil tussen zitten…

Eten: Dat gaat de goeie kant op! Ik krijg meer en meer m’n eetlust terug. Ik merk wel dat ik niet meer -zoals ‘vroeger’- veel tegelijkertijd kan eten, maar eigenlijk telkens kleine porties moet eten. Laat ik dus maar een extra appel naar kantoor meenemen :)

Slaap: Ik kan nog steeds op m’n buik slapen, yes!

Zwangerschapskleding: Ik heb m’n ritme gevonden en heb een paar vaste combi’s die heel fijn zitten. Maar ik werd wel geïnspireerd door de superleuke video van de Huismuts (een blogger), die vier van haar favoriete zwangerschapsoutfits deelde. Zij koopt gewoon haar leggings/broeken een maatje groter, in plaats van ‘die saaie zwangerschapskleding’, en het staat haar echt supergoed!

Geslacht: Joehooee, ik weet of we een jongetje of meisje krijgen! M’n belevenissen bij het echobureau waar ik vorige week heenging, en hoe ik vervolgens aan mijn familie vertelde of we een jongetje of meisje krijgen, lees je hier!

Shoppen: De tweedehands-kinderkledingwinkel om de hoek heeft opheffingsuitverkoop, dus nu ik weet wat het is, ga ik daar binnenkort m’n slag slaan!

Mis je iets? M’n high waist-broek! Bestaan daar ook zwangerschapsversies van…?

Voel je al iets? Misschien! De echoscopiste vertelde dat m’n placenta aan de achterkant ligt, dus ik zal m’n kindje goed kunnen voelen! En af en toe denk ik… ‘is dit ‘t’? Maar ik twijfel nog een beetje tussen of het m’n darmen, m’n maag of m’n baby is :)

Je navel, naar binnen of buiten: Nog altijd naar binnen

Beste moment van de week: Het geslacht onthullen aan m’n familie! En kadootjes krijgen (zie de foto bovenaan de blog).

Minder moment: niet

Ik zie uit naar…: We zijn hier bij Babyblog lekker druk met een nieuw project, waar ik jullie (hopelijk) binnenkort meer over kan vertellen!

Verder lezen? Hier vind je week 18, zwangerschapsupdate #5.

Lees ook: deze wiegjes zouden ze in élk ziekenhuis moeten hebben!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*