Geboortekaartjes-tekst checklist

tekst geboortekaartjes wat checklist

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Welke tekst moet er allemaal op een geboortekaartje staan? We maakten speciaal voor jou een checklist, zodat je zeker weet dat alle belangrijke info op het babykaartje vermeld wordt.

Checklist geboorteteksten

fientje en co geboortekaartje

Design: Fientje & Co

De namen
Het is goed om na te denken of je alleen de voornaam van je kindje, of ook zijn of haar achternaam vermeldt. Let ook goed op de spelling van de namen! En vergeet niet je eigen naam te vermelden (en die van je partner en eventuele broertjes en zusjes).

De geboortedatum
Hoe zet je de geboortedatum op het geboortekaartje? Ga je voor ‘2 juni 2017’? Of ‘02-06-2017’? Of, wat ook weleens voorbijkomt: ‘twee juni tweeduizendzeventien’. Super origineel!

Jullie contactgegevens
Mensen willen jullie dolgraag een kaartje sturen: vermeld dus je adres, maar vergeet ook niet je telefoonnummer – en eventueel je mailadres.

Optioneel

 

geboortekaartje zo joann

Design: Zo Joann

The facts
Het gewicht, de lengte en het tijdstip van de geboorte. Vroeger stond dit vaak op de voorkant van het kaartje. Tegenwoordig zijn de geboortedetails vaak op de binnenkant te vinden.

Bezoektijden
Met een grappig gedichtje, of een zinnetje als ‘Moniek en Luuk rusten van 11.00 tot 13.00 uur’ kun je aangeven wanneer je het bezoek verwacht. Hier vind je 8 tips voor de kraamtijd.

Een mooi gedichtje, bijbeltekst of songtekst
Zoek een mooie songtekst voor op het kaartje. Of ga voor een schattig geboortegedichtje.

Geboortekaartje Marsanda

Design: Marsanda

De kadootjes
Hebben jullie een wensenlijstje? Verwijs dan subtiel naar een website of voeg een extra briefje toe. Ook een envelopje op het kaartje is altijd duidelijk (hoewel dat niet heel vaak voorkomt). Heb je echt specifieke wensen, verwijs dan naar een site als lijstje.nl waarbij je een verlanglijstje kunt maken met wachtwoord, waarop kraambezoek zelf kraamcadeautjes kunnen afstrepen die ze willen kopen.

Wat ook weleens gebeurt: “We hoeven geen kadootjes, maar als je toch iets wil geven, stort dan iets op …., dan komt het terecht bij kinderen die het echt nodig hebben’. Wist je dat hippe-geboortekaartjes bijvoorbeeld een goede doelen collectie heeft. Voor elk kaartje wat je verstuurd gaat er geld naar een goed doel.

Lees ook: De leukste ideeën voor kraamcadeautjes.

Peetvader- en moeder
Heb je een peter en meter gekozen? Die mogen ook niet ontbreken op het geboortekaartje. Vermeld het bijvoorbeeld onder jullie eigen namen.

geboortekaartje war child

Design: Lovz 4 War Child

De uitsmijter
Wat we steeds vaker zien is een lief tekstje achterop het kaartje. Denk aan een afsluiter als ‘welkom lief meisje’ of ‘hoera!’ of ‘wat een geluk’. Of ga voor een korte songtekst als ‘Zij maakt het verschil’ of ‘Niemand zo mooi als jij, niemand zo trots als wij’. Het is een detail, maar het kan je kaartje helemaal afmaken.

Bron afbeeldingen: hippe-geboortekaartjes.nl.

Lees ook: 10 tips voor het versturen van geboortekaartjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*