Zwangere blogger Bibian: “De snoepjes konden niet aangesleept worden.”

zwangere blogger bibian

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

bibianZe kan enorm genieten van het shoppen van kinderkleding en soms slaat ze hier een beetje in door. Zwangere blogger Bibian is moeder van River (2) en wacht in spanning af wanneer haar dochter zich aankondigt. Samen met Babyblog blikt ze terug op haar zwangerschap en geeft ze tips voor zwangere vrouwen.

Hoe ontdekte je dat je zwanger was?

“Ik had voor deze zwangerschap al twee miskramen gehad, dus ik was er heel bewust mee bezig. Op mijn verjaardag kon ik testen en ik voelde gewoon dat het goed zat. En ja… mijn gevoel werd bevestigd: een dikke vette streep!”

Wat is het eerste dat je kocht toen je ontdekte dat je zwanger was?9 maanden dagboek

“Eigenlijk niks. Ik wilde eerst afwachten tot ik wist dat deze zwangerschap wel goed zou lopen. Nadat we door de eerste periode heen waren, weet ik eigenlijk niet zo goed wat ik als eerste gekocht heb. Ik geloof het 9 maanden dagboek van Pauline Oud, omdat ik deze bij River ook ingevuld heb.”

Hoe is je zwangerschap verlopen?

“Mijn zwangerschap is niet zonder slag of stoot verlopen. We hebben een heel ellendige zwangerschap gehad met veel onderzoeken i.v.m. echodense darmen en weinig vruchtwater. Vanaf week 25 waren de meeste onderzoeken voorbij, maar echt genoten heb ik deze zwangerschap helaas niet.”

Wat vind je leuk aan zwanger zijn?

“Normaal vind ik het geschop, het wonder dat in je groeit, het mooist van een zwangerschap, maar op een of andere manier heb ik dat nu wat minder zo ervaren. Bij River vond ik de hele zwangerschap een grote roze wolk en ik vind het erg jammer dat ik dat deze keer niet zo heb kunnen ervaren. Ik kan niet wachten tot ik ons meisje in mijn armen heb.”

Lees ook: 15 herkenbare tweets over de zwangerschap

echo babyWat vind je niet leuk en wat helpt je om daar doorheen te komen?

“De laatste loodjes zijn deze keer zijn erg zwaar en vooral het maagzuur speelt daar een grote rol in. Gelukkig heb ik nu medicijnen hiervoor en de schopjes die ik voel, maken een heel groot deel weer goed. Toch gek dat er een heel kindje in mijn buik zit die elk moment geboren kan worden!”

Heb je nog cravings?

“Nu, op dit moment heb ik niet echt cravings, maar in het begin was dit heel erg kaas en snoep. Ik ben helemaal geen zoetekauw, ben meer van het hartige, maar de snoepjes konden niet aangesleept worden.”

Heb je tips voor zwangere vrouwen?

“Probeer ondanks sommige kwaaltjes toch echt te genieten ook al heb ik dat niet altijd gedaan. Ik besef me nu meer en meer dat het echt een wonder is wat er in je lichaam gebeurd en dat de 9 maanden ook zo voorbij zijn. Heel cliché maar zo waar!”

river grote broer wordenHoe zie je de bevalling voor je?

“Ik heb bij River een keizersnede gehad dus ik moet nu sowieso in het ziekenhuis bevallen. Ze willen het liefst wachten tot het spontaan begint en aangezien ik bij River met 42 weken pas beviel door middel van inleiden zit ik nu heel erg op de wachtbank tot ons kleintje zichzelf hopelijk aankondigt.”

Zijn er producten die je aanraadt?

“Als je heel erg opkomend maagzuur hebt, blijf dan niet te lang door lopen met melk, vla en rennies, maar vraag om een recept. Ik had het veel eerder moeten doen. In plaats van een doosje rennies op een dag, zijn dat er nu maar een stuk of 3 in samenwerking met een drankje.”

Hebben jullie al een naam gekozen en hoe ging dat?

“We hadden al snel een naam en ook voor een jongetje. We wisten de namen al rond de 8 weken geloof ik. Mijn vriend kwam met de naam van ons zoontje River en nu heb ik de naam verzonnen. Natuurlijk ben je samen tevreden, want anders wordt het niet de definitieve naam, maar we zijn beide blij met deze keus!”

Wat was je hoogtepunt van de afgelopen week?

“De uitgerekende datum is voorbij en dat is toch een hoogtepunt, nu kan ze zichzelf elk moment aankondigen, kom maar hoor!”

Lees ook het interview dat we met blogger Willemijn van 2WMN.nl hadden over haar zwangerschap.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*