Cynthia’s zwangerschap – Trouwen met een buikje

Trouwen als je zwanger bent

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Cynthia is 22 jaar, werkt op ‘de oude vismarkt’ op Texel en is bijna 35 weken zwanger. Hoewel ze nog maar 2 jaar samen is met haar man Arno, wilde ze al een tijdlang graag een kindje. En nu, aankomende januari, is het zover: hun kindje komt eraan.

Lees ook de vorige aflevering: essies zwangerschap – na 6 jaar eindelijk zwanger.

De zwangerschapstest

Het nemen van de zwangerschapstest is altijd een spannend moment. Zeker als de ene test positief is en de volgende negatief. Cynthia en Arno gingen er maar vanuit dat ze niet zwanger was. Maar Cynthia kon het niet loslaten. “Ik heb de volgende dag een test gekocht na mijn werk bij de AH. Mijn man ging even weg om Chinees te halen en ik deed de test: twee keer positief! Toen wist ik het…”

Cynthia en Arno hielden de positieve zwangerschapstest al snel bij hun ouders onder de neus. Maar ze Cynthia was natuurlijk nog maar net zwanger en daarom hield het stel zich voorlopig verder stil.man cynthia blij zwangerschapstest

Blunder: buiten bij de verloskundige een collega tegenkomen

Met 6 weken, een dag voor Cynthia’s verjaardag, kregen ze de eerste echo. Cynthia was helemaal in de wolken: “Wat was hij klein. Maar het hartje hebben we al gehoord.” Cynthia vertelt: “Bij het naar buiten lopen van de verloskundige kwam ik een collega tegen. Oeps… Goeiemorgen gewenst, en met een kop als een boei het pand uit.” Natuurlijk had de collega wel door wat er aan de hand was. Op het werk feliciteerde ze Cynthia, maar ze vertelde het gelukkig niet aan anderen.

De eerste schopjes en harde buiken

Cynthia kon haar zwangerschap niet lang voor zich houden.20151103_114805 “Niet veel later werd ik ziek. Misselijk. Ik kon geen hap eten en moest veel overgeven. De visgeur op mijn werk hielp daar niet bij. Ik heb meerdere keren een collega moeten aanschieten om mijn klant over te nemen, omdat ik even weg moest naar de wc. Toen heb ik het verteld. Eerst aan mijn baas en daarna aan de collega’s.”

Rond dezelfde periode verhuisde Cynthia met Arno naar een eengezinswoning als voorbereiding op de gezinsuitbreiding. “In deze periode voelde ik hem ook voor het eerst schoppen,” vertelt Cynthia met een glimlach, “wat een bijzondere ervaring!”

Lees ook: blinde mama ‘ziet’ baby op de 20 weken-echo.

“Rond 20 weken kwamen de harde buiken: ontzettend veel en vaak op een dag. Daar werd ik erg bang van. Ik hoefde maar op te staan en ja hoor…” Rond week 22 van haar zwangerschap besloot Cynthia te stoppen met werken. Al het staan, werken met vis en dan ook nog thuis de hond uitlaten, was te veel van het goede. Gelukkig gaat het nu iets beter, met behulp van een therapeut.

Trouwen tijdens de zwangerschap

Trouwen als je zwanger bentEen ander moment dat Cynthia nooit zal vergeten is haar trouwdag op 7 augustus. “Precies een dag voor wij gingen trouwen, hadden we nog een echo. Ik was ruim 16 weken. En de verloskundige kon al duidelijk zien dat het een jongetje was. We hebben toen bij onze trouwlocatie een paar blauwe slingers opgehangen.”

Mooiste moment: “Dat ik de bewegingen heftiger voel worden. Hij begint nu echt te draaien. En dan voel ik een kontje heen en weer gaan. En als mijn man thuis komt en begint te praten., lijkt het soms ook of hij er op reageert, door ineens actief te worden.  Ik begin nu ook een beetje ritme te merken.”

Kiezen van de naam: “Mijn man en ik hebben alle twee een lijstje gemaakt met wat we leuke namen vonden. Op allebei de lijstjes stond de naam. Dat was dus al snel duidelijk. We hebben ook nog gekozen voor een tweede naam. Deze kwam ik tegen bij voorbeeld-geboortekaartjes. Ik vond het zo leuk dat ik de naam voorstelde en Arno vond het meteen leuk.”

Welke eigenschappen wil je meegeven aan je baby? “Dat vind ik een moeilijke vraag. Want dan moet ik positief naar mezelf kijken. Maar ik weet in elk geval welke eigenschappen hij van mijn man mag hebben. En dat is altijd positief zijn, altijd vrolijk, lief en een actief bijtje zijn. En van mezelf… zorgzaam, lief, ijverig en spontaan.”

Lees ook: bruidsmeisje bevalt op bruiloft van beste vriendin.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*