Geboortefotografe Marry Fermont over haar zwangerschap: “Het was echt een feestje, ik kan niet anders zeggen!”

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Geboortefotografe Marry Fermont beviel een paar weekjes geleden van haar prachtige dochter Liv. Hieronder lees je de prachtige en eerlijke antwoorden die ze gaf op onze vragen over haar zwangerschap en bevalling: “Het tweede deel van m’n zwangerschap heeft de verschrikkelijke misselijkheidsperiode méér dan goedgemaakt.”

Wie ben je?

“Ik ben Marry Fermont, 35 jaar en sinds 6 juli mama van Liv. Ik woon samen met Denny. Denny had al 2 kinderen, Max (18) en Bo (16). Liv is geboren op Bo haar 16e verjaardag. Erg bijzonder. We hebben haar niet ‘zomaar’ gekregen, het was een lang(er) traject. Ik ben zelf geboortefotograaf, wat betekent dat ik bevallingen van andere fotografeer. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in zwangerschaps- en newbornfotografie.”

Hoe ontdekte je dat je zwanger was?

“Ik ben zwanger geraakt via ICSI in Groningen. Daar hebben ze een traject zonder hormonen. De kans dat dat in 1x zou lukken was 8%. Ik was er dan ook op ingesteld dat ik niet zwanger zou zijn. Ook om nog meer teleurstelling te voorkomen. Ik had een dag na de terugplaatsing bloedverlies gehad en ik dacht echt dat het mislukt was. Ik mocht 2 weken na de terugplaatsing testen en ik dacht zelf dat ik wel al ongesteld zou zijn voor die tijd, maar niets wat minder waar… Het gevoel wat ik had toen ik met een positieve test terug naar bed kwam om het tegen Denny te vertellen is niet te beschrijven… We hebben van het hele traject een filmpje gemaakt.”

3text_
Hoe is je zwangerschap verlopen?

“Ik ben vanaf week 5 tot en met week 17 echt heel erg misselijk geweest. Ik vond dit echt een vreselijke periode, was totaal niet mezelf. Ik kon bijna niets en voelde me schuldig omdat ik eigenlijk wenste niet zwanger te zijn en dat na zo een lang traject.. Over deze periode heb ik ook een blog geschreven.”

“De periode daarna heeft de misselijkheidsperiode méér dan goed gemaakt. Hoe verder ik in mijn zwangerschap kwam, hoe beter ik me voelde. Vanaf week 16/17 voelde ik onze baby al en Denny ook al gauw aan de buitenkant. Zo bijzonder! Ik was in totaal 16 kilo aangekomen, maar had alleen maar een hele grote buik recht naar voren. Ik vond mezelf echt prachtig en was zo megatrots. Twee dagen voor de uitgerekende datum heb ik nog 49 kilometer gefietst en ik liep nog met gemak de grote duin in Dishoek over met 40+ weken. Het was echt een feestje, ik kan niet anders zeggen!”

Wat vind je leuk aan zwanger zijn?

“Het leukste vond ik dat je nooit alleen was. Altijd samen met je kindje.”

Wat vond je niet leuk en wat hielp je om daar doorheen te komen?

“Zoals ik hierboven al schreef was de misselijkeidsperiode het ergste. Eigenlijk hielp me toen niets. Bij een eventuele tweede zou het me helpen dat ik weet dat het overgaat :-) Maar dat wist ik niet toen ik er midden in zat en niets van wat mensen tegen me zeiden hielp me op dat moment helaas.”

_DSC7611
Had je nog cravings?

“Nee, eigenlijk niet. Ik had helemaal geen gekke dingen. Alleen in het begin met de misselijkheid lustte ik niets. Het enige wat erin ging waren witte boterhammen (die eet ik nooit) met kaas en jam. Nadat die periode voorbij was, ben ik weer normaal gaan eten. Gelukkig maar, want erg gezond was het allemaal niet ;-)”

Heb je tips voor zwangere vrouwen?

“Probeer zo fit mogelijk je zwangerschap in te gaan en probeer ook zo fit mogelijk te blijven. Ik heb tot het einde gesport: yoga. Wat ik al deed voor ik zwanger was. Ik ben wel steeds een rustigere les gaan doen, maar ben wel zoveel mogelijk blijven bewegen. Dat heeft me in het herstel na de bevalling en tijdens de zwangerschap heel erg geholpen.”

Producten die je aanraadt?

“Ik ben zelf erg fan van homeopatische middelen. Dat heeft de misselijkheid op bepaalde dagen ook wat dragelijker gemaakt.”

Hoe is je bevalling verlopen?

“Niet zoals ik in gedachten had, maar ik kijk er goed op terug. Ik zou thuis in bad bevallen (waar ik ook ben geweest tot 9,5 cm) maar het werd uiteindelijk een keizersnede. Mijn hele geboorteverhaal vind je hier.”

_DSC7216

Hoe hebben jullie de naam gekozen?

“Nog voor ik zwanger was, kwam de beste vriend van Denny, Egon, met de naam Liv. Het betekent ‘leven’ wat we erg toepasselijk vonden en we waren meteen weg van deze naam. Verder vonden we Pip en Fee erg leuk. We wilden graag dat het een naam was die in het Engels ook zou werken en een korte naam die bij Max en Bo zou passen. Fee op deze schrijfwijze was daarom onze laatste keus. Pip betekent paardenliefhebster en omdat we allebei niet echt paardenfans zijn (zacht uitgedrukt) vonden we dat ook wat minder. Maar het allerbelangrijkste vonden we dat het bij haar moest passen. Daarom hebben we haar pas een dag na haar geboorte een naam gegeven en we vonden toch echt dat een Liv was :-)”

Wat was je baby-hoogtepunt van afgelopen week?

“Het is erg cliché, maar het leven is 1 hoogtepunt sinds ze er is. Ze is zo’n makkelijke, lieve en relaxte baby en ik ben elke dag MEGAblij dat we samen een kindje hebben mogen krijgen Het is echt een feestje!”

Bron foto’s:
De eerste serie van de zwangerschap is van Marry Fermont zelf.
De geboortefoto’s zijn van Lobke Koppens.
De newbornfoto is van Annika van Balen van Photograffity.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*