Interview met zwangere Belgische blogger Elle Milla: “Ik voel me gewoon zalig zwanger!”

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

We interviewden Sarah, hippe mama en blogger achter ElleMilla.be. Dagelijks deelt ze mooie foto’s van zichzelf en zoontje Cis aan maar liefst 14.300 volgers op Instagram. Sarah verwacht binnenkort haar tweede zoontje. Lees verder hoe ze ontdekte dat ze zwanger was (een heftig verhaal!) en wat ze leuk vindt aan zwanger zijn.

elle milla interview 1Wie ben je?

Elle Milla (Sarah, 28 jaar) blogger/artist/designer… eigenlijk creatieve duizendpoot maar vooral trotse mama van zoontje Cis ( en baby boy 2 loading ;-) ) Ik prijs mezelf iedere dag gelukkig dat ik kan doen wat ik het allerliefste doe: heel de dag creatief bezig zijn en dit gecombineerd met het “mama zijn” maakt mij ontzettend gelukkig. Cis opende een hele nieuwe wereld voor me en haalde het beste in me naar boven. Met alles wat ik kan, ga ik een nieuwe uitdaging aan… naast mijn Lifestyle Mama blog ellemilla.be opent heel binnenkort mijn webshop de deuren. Met eigen creaties van fashion. interior en artwork voor mama’s en hun kleinste kids, maar ook prachtige collecties van over heel de wereld die ik zorgvuldig uitkoos… Een droom die uitkomt en waar ik jaren over brainstorm! “Een stukje Elle Milla voor jullie…” :-)

Hoe ontdekte je dat je zwanger was?

Tgoh… dat was toch even spannend, hoor! Ik profiteerde iedere woensdag van “woensdag knuffeldag” met Cis… dan zijn we altijd samen! Omdat ik al flink overtijd was ging ik toch maar even een testje kopen bij het Kruidvat… Just to be sure…. Cis was die dag best wel wat lastig! Bij het aanschuiven aan de kassa in een hele lange rij besloot meneertje om voor het eerst de “peuterpuber” uit te hangen en op de grond te vallen met veel kabaal… Toen ik aan de verkoopster nog vroeg waar ik nog een zwangerschapstest kon vinden, keek iedereen me een beetje boos aan van ” ga jij nou echt nog voor zo’n kind? en je kan deze al niet aan ” :-) Thuis aangekomen rende ik meteen naar de WC… Ik wachtte op het resultaat van de test, maar er verscheen niets… helemaal niets…. Grrrrrrr… Nou moest ik weer terug! Dit keer een goede test gekocht bij de apotheek… En ja… de test was wel degelijk positief!

Zwangerschapsaankondiging Elle MillaIk had dit niet gepland en ik had het plan in mijn hoofd om nog zeker een jaartje te wachten zodat ik volop van Cis kon genieten! Ik nam Cis in mijn armen en fluisterde in zijn oor dat hij voor altijd mijn vriendje zou zijn… Ik was in shock… en wist niet wat me overkwam… Veel tijd kreeg ik niet om hier van te bekomen… want net nadat ik Cis zijn soep had gegeven, kreeg ik ontzettend harde steken in mijn buik. Nog nooit had ik dit eerder gevoeld… dit was foute boel… Ik werd duizelig en moest gaan liggen. Ook Cis voelde dat er iets mis was en kwam mama troosten! Toen ik na enkele minuten weer recht wou staan besefte ik dat ik zou gaan flauwvallen van de pijn. En ik was alleen met Cis. Ik belde naar mijn vriend en zei… “proficiat schat… je wordt nog een keer papa maar je moet nu naar huis komen, want er gaat iets mis!”

Zodra hij thuis was ging het bergaf met me, ik viel voortdurend flauw en tot dat ik in de ziekenwagen lag was het allemaal 1 grote waas… Na een hele dag veel onderzoeken en veel pijn en ’s avonds laat wakker worden van een kijkoperatie, kreeg ik het nieuws te horen dat er een “heterotopische zwangerschap” had plaatsgevonden. Dat wil zeggen dat er 1 kindje in de baarmoeder zat en 1 kindje uit de baarmoeder. Dat eerste kindje had geen schijn van kans dus deze hadden ze weggehaald.

De eerste 2 dagen in het ziekenhuis besefte ik het allemaal niet zo goed… ik moest even zien te herstellen van de pijn en de shock… langzaam aan drong het tot me door dat ik voor de tweede keer mama zou gaan worden. En ook al schrok ik er zo van in het begin, ben ik nu zo ontzettend blij dat alles zo gegaan is. Als ik naar Cis kijk, dan zie ik het mooiste wat er is. Zo’n tweede erbij kan niet anders dan goed zijn! Ondertussen zijn we ook weer heel wat maanden verder en is Cis al zoveel gegroeid. Die “schrik” die ik in het begin voelde, dat het misschien allemaal wat te veel zou worden, is volledig weg. Ik kijk er zo ontzettend naar uit… en ben helemaal klaar voor dit nieuwe avontuur.

Hoe is je zwangerschap verlopen?elle milla zwanger

Door de operatie en veel bloedverlies ben ik enkele weken enorm ziek en slap geweest! Tot week 14 van de zwangerschap kon ik amper het huis uit. Alles was te veel en ik sliep uren aan een stuk. Op een zondag in week 14 veranderde alles. ik voelde me plots vol energie en was weer vrolijk en blij! Ik was erboven op en dit heeft tot nu toe mogen blijven duren! Dus buiten die moeilijke start heb ik een superzwangerschap achter de rug! Af en toe wat last van bekkeninstabiliteit maar dat valt ook goed mee hoor! De laatste weekjes tellen we nu af… en ik hoop dat ik nog lekker fit blijf!

Wat vind je leuk aan zwanger zijn?

Tgoh… 101 dingen! Omdat dit waarschijnlijk mijn laatste zwangerschap is, geniet ik er volop van. Ik ben me er meer van bewust, maar ik ben ook veel “rustiger”. Ik moet namelijk nog alles regelen… terwijl ik bij Cis al vanaf dag 1 bezig was met plannen. Het mooiste aan zwanger zijn is misschien net hetzelfde als bij het “mama zijn”. Je raakt iedere dag meer gehecht aan dat buikje. Die schopjes en het contact dat je nu al kan maken is zo mooi. Het dromen over hoe het zal zijn, hoe hij er uit zou zien… Ik voel me gewoon zalig zwanger en ben trots op mijn buikje!

Elle Milla CisWat vind je niet leuk en wat helpt je om daar doorheen te komen?

Op een bepaald moment kan je lichaam niet meer alles aan. Aangezien ik heel de dag heen en weer loop en niet te veel wil luieren is dat soms wel lastig. Maar ik maak me er allemaal niet te druk om. Je bent nu eenmaal zwanger en je moet op tijd naar je lichaam luisteren. Doe je dat niet, dan heb je er even last van… eigen schuld, dikke bult! ;-)

Heb je nog cravings?

Ik heb altijd cravings! haha :-) Ik kan eten wat ik wil en als ik zou willen dan eet ik alle dagen friet en hamburgers. Maar we denken uiteraard aan onze kleine vriend. Dus veel gezond eten en af en toe eens zondigen! Wel moet ik heel de dag door eten… kleine porties … maar ik denk niet dat dit aan de zwangerschap ligt! :-)

elle milla zwanger 3Heb je tips voor zwangere vrouwen?

Geniet, geniet, geniet! En maak je niet te druk in alles! En zeker ook niet druk maken over de bevalling… Het komt zoals het komt… Je moet er gewoon doorheen en ons lichaam is gemaakt om dit te kunnen… Pijn zal je hebben, but you can handle it! Zwanger zijn is zo’n mooie onbeschrijfelijke ervaring… Maak ook zoveel mogelijk foto’s en probeer voor altijd te herinneren hoe het was om zwanger te zijn!

“De bevalling van Cis is de mooiste dag uit m’n leven!”

elle milla interview 2Hoe zie je de bevalling voor je?

De baby is nog niet gekeerd, dus het is nog een beetje onduidelijk hoe het nu gaat verlopen, Óf hij keert nog van zelf, óf we moeten hem laten keren óf het zal een keizersnede worden… De bevalling van Cis duurde best een tijdje en ik heb pijn gehad, maar is toch nog de mooiste dag uit m’n leven. Bang ben ik dus niet voor de bevalling. Ik kijk enkel uit naar het allerleerste gevoel dat je kindje bij je ligt. Ik kan me herinneren dat Cis zoooo zacht en zo warm aanvoelde… Hij was zo mooi, zo perfect… Die tweede bevalling gaat net dat zelfde gevoel terugbrengen… ik kijk er naar uit!

Zijn er producten die je aanraadt?

Euh… heb je even? :-) Mijn blog staat er vol van! Maar laat ons het even houden op het smeren… Ik gebruik de zwangerschapsolie van Weleda! Echt een toppertje voor de buik en de billen! Ik smeer me dagelijks standaard in met Nivea zonnecrème zodat ik goed beschermt ben tegen de zon. Parfum verdraag ik nu niet, en ik gebruik daarom een bodyspray van Yves Rocher, of van Rituals. Die geuren zijn niet te sterk en zo ruik je toch heel de dag lekker fris!

Lees ook: Marjolein van Early Birds fotografeert te vroeg geboren kindjes.

Hebben jullie al een naam gekozen en hoe ging dat?

Ja wij hebben een super leuke naam! nog een geheimpje… maar we vinden hem super! We hadden wel 5 namen die we leuk vonden!
Maar toen we op deze naam kwamen hebben we nooit meer over een andere nagedacht! Het klopte gewoon… Ook bij de naam Cis…

Wat zijn 2 random facts over jezelf?

elle milla zwanger 2Hier hou ik het even simpel… :-) Ik ben verslaafd aan zwarte kleding! :-) Mijn kleerkast puilt uit van de zwarte jurkjes en basics…. Met zwart en basics zit je ALTIJD goed! En ik ben stiekem bang van water, al van kleins af aan… Ik ga nooit onder in het zwembad of in bad, en zelfs onder de douche krijg ik de kriebels als er te veel water over mijn gezicht stroomt. Geen idee van waar die angst komt… Een zwembad is dus leuk om even te verfrissen maar je zal me nooit gekke toeren zien doen! :-)

Wat was je hoogtepunt van de afgelopen week?

De voorbereidingen van de webshop zijn volop bezig! Zo’n leuke tijd… ik ben er maanden mee bezig geweest en nu begint alles binnen te komen en écht te worden! Zalig gewoon! Ook Cis zorgt iedere week voor een nieuw hoogtepunt! Hij leert iedere week zoveel bij! Nu begint hij te “tellen”. Viiiiiiijf…. zeveeeeen, aaaaaacht, zeeeeeeveeeen…. TIIIIIIIIIEEEEEN! :-) Zulke kleine dingetjes vind ik heerlijk!

Verder lezen: alle interviews met zwangere bloggers.

2 Comments

  1. 1

    Wat een mooi interview Sarah! Ik hou ervan hoe enthousiast en liefdevol je over je zwangerschap en Cis kan schrijven!

  2. 2

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*