Interview met blogger Jennifer: “Mijn bevalling is heerlijk vlot verlopen.”

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Jennifer Elbert heeft een blog, Joie de Vivre. Ze schrijft over haar studentenleven, en sinds een paar maanden ook over haar zwangerschap en -vanaf zijn geboorte in januari- ook over zoontje Melle. “Iedereen leek een mening te hebben over mijn zwangerschap op deze jonge leeftijd.”

jennifer 4Zou je jezelf kort kunnen introduceren?

Hallo! Ik ben Jennifer, 21 jaar oud en ik ben studente Taalwetenschap in Groningen. Onlangs (9 januari 2015) ben ik moeder geworden van mijn zoontje Melle na een heerlijke zwangerschap en een droombevalling.

Hoe ontdekte je dat je zwanger was?

Kort gezegd was ik aan de pil en kwam er in mijn stopweek geen bloeding. Ik zat met tentamenstress en zocht de oorzaak van het uitblijven van de bloeding in die hoek. Uiteindelijk heb ik voor de zekerheid een test gehaald waarop twee streepjes tevoorschijn kwamen.

Hoe is je zwangerschap verlopen?

Mijn zwangerschap ging aardig volgens het boekje. In het eerste trimester heb ik geen klachten gehad en ik voelde me goed. Ondanks de spanning die deze onverwachte zwangerschap met zich meebracht. Al snel waren de eerste twaalf weken voorbij en zagen we een prachtig compleet kindje van een paar centimeter op het echoscherm. Na twintig weken mochten we weer een keertje gluren en kwamen we erachter dat we een gezond jongetje zouden krijgen en inmiddels begon er een klein buikje zichtbaar te worden. Weer vier weken later viel er weer een last van onze schouders af omdat we een huis hadden gevonden waar ons kindje geboren zou worden en de maand erop konden we er gaan wonen. Toen pas konden we echt genieten van het zorgeloos zwanger zijn. Ik voelde me al die tijd goed, met de baby ging alles goed en zo vloog ook het tweede trimester voorbij. Het derde trimester was ook niet zo zwaar als de verhalen me beloofden en uiteindelijk is Melle na 38 weken en 4 dagen zwangerschap geboren!

jenniferWat vond je leuk aan zwanger zijn?

Ik vond het fantastisch om zwanger te zijn en me bewust te zijn van het nieuwe leven in me. Van de eerste bewegingen tot de harde trappen in mijn ribben en het hikken dat soms eindeloos leek te duren. Mijn buik groeide en groeide en was een mooie ronde bol tegen het einde van mijn zwangerschap, heerlijk om je lichaam zo mooi te zien veranderen.

Wat vond je niet leuk en wat hielp je om daar doorheen te komen?

Ik vond het minder dat iedereen wel een mening leek te hebben over mijn zwangerschap op deze jonge leeftijd. Er is veel gepraat achter mijn rug om en dat vond ik in de eerste instantie erg lastig. Ik heb me hier overheen weten te zetten door positief te blijven: ik had straks een prachtig baby’tje om voor altijd in mijn hart te sluiten en zij stonden met lege handen.

Had je nog cravings?

Ik vond niet een echt vast patroon in mijn eetbuien. De ene keer at ik heel gezond en verantwoord een pot bonen leeg en de andere keer betrapte ik mezelf op heimelijke gedachten aan een frikandel speciaal. Waar je me ook altijd blij mee kon maken was een glas ijskoude chocolademelk, of een boterham met jonge kaas.

Heb je tips voor zwangere vrouwen?

Geniet! Voor je het weet is het voorbij en ‘mis’ je je buik, de schopjes, het gezellige gevoel en moet je eraan wennen dat je het baby’tje dat voorheen in jou woonde met de rest van de wereld moet delen. Nu is hij nog alleen van jou!

Producten die je aanraadt?

Ik gebruikte van alles en nog wat om te zorgen dat de schade aan mijn buik zo min mogelijk zou zijn en met name de monstertjes die in allerlei zwangerboxen zaten of voor het pakken lagen bij de verloskundigenpraktijk. Wel echt smeren hoor! Ik dacht na de bevalling schadeloos de strijd te zijn doorgekomen en heb toen even geen crème meer aangeraakt, waardoor ik uiteindelijk twee streepjes heb gekregen die er tijdens de zwangerschap nooit zaten. Dus zeker niet stoppen met smeren na de bevalling!

jennifer 3Hoe is je bevalling verlopen?

Mijn bevalling is heerlijk vlot verlopen. Ik stond ’s ochtends rond een uur of 8 op met een beetje buikpijn dat onder de douche al snel een beetje erger werd. Ik kon geen regelmatige weeën timen en dacht dat het wel weer over zou gaan. Uiteindelijk leek er een klein beetje regelmaat in te zitten en hebben we rond 11 uur de verloskundige gebeld. Die was een half uur later ter plaatse om te melden dat ik al 7 cm ontsluiting had en ze niet meer wegging. Ik wilde thuis bevallen, dus hoefde ik niet meer versleept te worden naar het ziekenhuis. Om 13.00 uur zijn mijn vliezen gebroken toen ik op 10 cm ontsluiting zat en uiteindelijk is Melle om 14.20 geboren nadat hij een klein beetje vast had gezeten in het geboortekanaal. Maar het is me dus op eigen kracht in mijn eigen slaapkamer gelukt!

Hoe hebben jullie de naam gekozen?

We kwamen deze naam tegen op een lijstje en vonden hem mooi. Uiteindelijk bleek dat het belangrijkste criterium voor de naamskeuze.

Wat zijn 2 random facts over jezelf?

Ik ben creatief en wil van alles en nog wat zelf maken (van mutsjes, dekentjes en slofjes tot kinderkleding) maar een andere eigenschap van mij is dat ik dat soort projectjes vaak niet afmaak.

Wat was je baby-hoogtepunt van afgelopen week?

Melle is inmiddels bijna 8 weken oud en is een hele alerte, wakkere baby. Dat is heel gezellig! Hij maakt ook al wat geluidjes en is hard met zijn mondje aan het oefenen om zijn moeder in te pakken met een gulle lach, die nog even op zich laat wachten.

Lees ook onze andere interviews met mamabloggers.

4 Comments

 1. 1

  niet wakker liggen om ‘meningen’ van anderen! ik was zelf 19 toen mijn oudste is geboren. ben nu bijna 26 en trotse mama van een jongen van bijna 7 en een meisje van bijna 3! :-D groetjes mem89

 2. 2

  Ik kan me terug vinden in jou verhaal!
  Zelf ook bevallen 09-01-2015 van een jongetje Finn! Ik ben zelf 23 jaar en mensen keken me altijd aan van ja maar je bent pas 23 hoe kan dat! Mooi geschreven!

 3. 3

  Ik vind mezelf terug in het stukje over mening van anderen. Ikzelf was net een maand 18 toen ik mijn prachtige dochter ter wereld bracht, die nu bijna 8 jaar word. nu ben ik 26 en ondertussen trotse moeder van 3 kindjes!!! Mensen hebben altijd wel wat te zeggen, uiteindelijk zijn hun niet de ouders en zorgen zij niet voor jou kind! Blijf altijd in jezelf geloven en volg je hart.

 4. 4

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*