Tips: je baby en het warme weer

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ook in de zomer wil je een levendige, blije baby. Deze tips gaan je hier zeker helpen!

Genoeg vocht

Net als jij zal je baby meer dorst hebben bij warm weer. Als je zelf borstvoeding geeft, zorg dan dat je 700 tot 1000 ml extra water drinkt. Leg je baby ook vaker aan, zo krijgt je baby genoeg vocht binnen. Bij het geven van flesvoeding kan je de melk aanvullen met 5 tot 10 cc water. Een kindje van meer dan 6 maanden oud kan je ook lauwe thee geven of je kunt gepureerd fruit aan de melk toevoegen. Als je baby genoeg plasluiers en energie heeft, weet je dat je kind voldoende vocht heeft gedronken!

Bekijk ook dit: Agent geeft de fles: foto gaat de wereld over

Lekker slapen

Je baby zal het fijn vinden om bij het slapen ingestopt te worden. Dit geeft een veilig gevoel. Met het warme weer, kan dit nog steeds. Maar gebruik dan alleen een lakentje of een katoenen luier, zodat het niet te warm wordt voor je baby. Omdat het warm is, zal je kindje meer zweten. Een molton of handdoek om transpiratievocht op te vangen is daarom handig! Is je baby gewend om ingebakerd te worden? Was de doek dan zo vaak mogelijk.

Heerlijk koel

tips baby zomerMeestal is het in huis koeler dan buiten. Zoek daarom de koelste plek op in huis op om met je baby te zijn en om je baby te slapen te leggen. Zorg voor genoeg ventilatie rond de baby. Stilstaande lucht warmt sneller op en voelt warmer aan. Maar zet je kind niet op de tocht. Een lauw badje kan je baby ook lekker laten afkoelen!

Frisse schaduw

Je kunt met je baby naar buiten gaan, maar let op dat je je baby onder de zes maanden niet blootstelt aan de zon. Ga lekker in de schaduw zitten. Is je baby al een half jaar oud, dan kan je met zonnebrand en een zonnehoedje je baby aan de zon laten wennen.
Let op: onder de kap van een kinderwagen of maxicosi kan het wel 60 graden worden!. Het best kan je de kap naar beneden doen en een parasolletje gebruiken tegen de zon.

Luchtige kleding

Luchtige kleding van natuurlijke stoffen is het meest comfortabel met dit warme weer. Eén laag kleding is voldoende. Trek je baby bijvoorbeeld een luier en hemdje aan, of alleen een rompertje.

Lees ook: Leuke wateractiviteiten voor de zomer

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*