Wauw! Bijzondere fotoserie van een stuitbevalling!

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Fotografe Karyn Loftesness mocht afgelopen augustus een vaginale stuitbevalling fotograferen. Dat leverde een prachtige, maar ook bizarre foto op van een kindje wiens hoofdje als laatst geboren wordt!

Als je kindje in een stuit ligt, heb je in Nederland vaak de keus tussen een geplande keizersnede of een vaginale bevalling. In Amerika worden de meeste kindjes die in een stuit liggen met een keizersnede geboren, een thuisbevalling is dus zeldzaam. Dat maakt deze fotoserie extra bijzonder. Fotografe Karyn: “Een vaginale stuitbevalling komt erg weinig voor hier in de VS. Gelukkig zijn er nog steeds professionals die de verantwoordelijkheid hebben genomen om andere verloskundigen en dokters te leren hoe ze een moeder veilig door een stuitbevalling kunnen loodsen.”

De baby die je op onderstaande foto ziet, was het vierde kindje van deze mama. Het was een thuisbevalling waar een verloskundige de moeder assisteerde. Het kindje (dat net iets meer dan 4000 gram woog) lag in een onvolkomen stuitligging (een ‘frank breech’), dus met de voetjes naast het hoofd.

//nl.pinterest.com/pin/347199452495040764/

Karyn: “Ik had de grote eer om een van deze bevallingen bij te wonen en te fotograferen, en ik zal het nooit vergeten. Ik ben zo dankbaar dat ik het voorrecht had om de kracht van het vrouwelijke lichaam vast te leggen!”

stuitligging foto bevalling

RaychelSilas3

stuitligging foto borstvoeding

>> De hele serie van deze stuitbevalling vind je op de website van Karyn. Let op: de fotografe beschreef de foto’s als ‘graphic content’, maar wil graag de foto’s delen om meer kennis en bewustwording over de vaginale stuitbevalling te delen.

Bekijk ook deze 10 mooiste, prijswinnende bevallingsfoto’s.

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*