Moeder fotografeert eigen bevalling en wij staan versteld

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ze fotografeert normaal alleen bruiloften en maakt portretten, maar toen ze zwanger werd, besloot ze haar eigen bevalling te fotograferen.

Fotografe fotografeert eigen bevalling

De zwangerschap van Lisa Robinson-Ward en haar man was een verrassing waar ze heel blij mee waren. Hun zoontje is 9 jaar oud en na enkele miskramen was de baby enorm welkom! Lisa, die in het dagelijks leven huwelijksfotograaf is, gaf haarzelf een grote uitdaging: het fotograferen van haar eigen bevalling.

Foto’s nemen als afleiding bij weeën

Omdat ze fotograaf is en van haar vak houdt, leek het Lisa een goede afleiding om tijdens de bevalling foto’s te nemen. “Ik wist niet of ik in staat zou zijn om foto’s te nemen,” geeft Lisa toe. “Ik had er mijn zinnen op gezet om het te doen, maar ik was er niet zeker van dat het mij zou lukken.”

Inmiddels is Lisa bevallen van een lief dochtertje: Anora. Lisa deelde de bevallingsfoto’s met ons en vertelt erbij wat ze op dat moment voelde.

fotografe fotografeert begin bevalling

“Ik had al een week onregelmatig weeën toen mijn vliezen om 3 uur ’s ochtends braken. We pakten onze spullen en de camera en stapten in de auto op weg naar het ziekenhuis – gelukkig was het niet lang rijden. Toen we aankwamen, bibberde ik bij elke wee en op een bepaald moment dacht ik bij mezelf: ‘ik kan onmogelijk deze camera vasthouden.’

tijdens de bevalling

“Tussen de weeën door kon ik een paar foto’s nemen van wat ik om me heen zag – het infuus, de monitoren en die dingen. Maar het was intens.”

vrouw fotografeert eigen weeën

“Ik kreeg een ruggenprik en daarna voelde ik me alsof ik zoveel meer controle had. Ik was gelukkig. Ik had 14 uur weeën, maar zo voelde het helemaal niet. De tijd vloog echt, deels omdat ik erg goede pijnmedicatie kreeg…”

vader kust hand van bevallende vrouw

“…en deels omdat mijn man me zo hielp.”

Lees ook: Een open brief aan m’n pasgeboren dochter

arts is bezig met bevalling

“Ik vroeg mijn arts eerder: ‘Heb je er problemen mee als ik fotografeer tijdens mijn geboorte?’ Hij was er helemaal voor. Maar toen hij de kamer inkwam en hij zag dat ik een camera recht voor mijn gezicht hield, denk ik dat hij wel een beetje verbaasd was.”

moeder fotografeert geboorte baby

“Een deel van me maakte zich zorgen dat als ik foto’s maakte ik er niet echt bij zou zijn. Maar ik was er helemaal. Ik was zo aanwezig toen ze uit me kwam.”

dokter houdt pasgeboren baby vast

“Toen ik terug keek naar deze foto’s, kan ik me precies herinneren hoe ik me voelde. Ik kan het moment dat mijn dochter geboren werd opnieuw beleven.”

vader ontroerd door geboorte baby

“Ik vond het fantastisch om mijn mans gezicht te zien op het moment dat hij onze dochter voor de eerste keer zag. Hij huilde. Hij was zo gelukkig.”

geboorte van dochter fotograaf

“Ik weet dat ik een bofkont ben. Ik had een erg makkelijke bevalling.”

baby geboren moeder maakt foto

“Onze dochter is erg makkelijk. Ze is mild. Ze slaapt! Ze is een blije baby.”

eerste borstvoeding

“We hadden direct huid-op-huidcontact en ik gaf haar gelijk borstvoeding.”

emoties na bevalling“Mijn moeder nam deze foto. Ik gaf haar de camera direct nadat Anora geboren was en ze nam gelijk allerlei foto’s!”

Foto’s: Lisa Robinson-Ward Bron: The Huffington Post

Bekijk ook dit unieke geboortefilmpje: Vader filmt bevalling met GoPro

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*