Een veilige slaapzak voor je kindje

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Gastblog door VeiligheidNL.

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe, hippe, trendy baby- en kinderproducten op de markt. En deze vinden gretig aftrek. Want welke ouder wil nou niet het beste en leukste voor zijn kind?

Zo verscheen er op Facebook onderstaande foto van de ‘Minky Mom’ slaapzak met als bijschrijft ‘Hoe ontzettend gaaf en uniek is deze slaapzak?!’

//nl.pinterest.com/pin/31947478584075992/

Mieke Cotterink, kinderveiligheidsexpert bij VeiligheidNL: “Deze babyslaapzak is inderdaad heel gaaf en uniek, maar helaas absoluut onveilig! De kans bestaat dat je baby met zijn hoofdje in deze slaapzak verdwijnt, en daardoor niet meer goed kan ademen. Met alle gevolgen van dien…”

Babyslaapzak niet op de groei kopen

Bij een babyslaapzak is de belangrijkste eis dat je baby er niet in kan wegzakken, daarom heeft een ‘gewone’ babyslaapzak een halsopening en armsgaten. Ook zijn de slaapzakjes in meerdere maten verkrijgbaar. Koop een goed passende babyslaapzak, dus niet op de groei!

Veilig dekentje?

Als je een slaapzak gebruikt, is het vaak niet nodig om nog een dekentje te gebruiken. Ook in de winter is een gewatteerde slaapzak vaak warm genoeg voor je baby. Wil je toch een deken met een lakentje gebruiken? Maak het bedje dan kort op, voetjes bij het voeteneinde. Ook dit is om te voorkomen dat je kindje onder de deken terecht komt.

Hier vind je meer info over veilige babyslaapzakken, en kijk voor meer informatie over veilig slapen op: veiligheid.nl/veiligslapen

Lees ook de blog over Veilig zwemmen, en ‘Mag je je kindje (heel eventjes) in de auto achterlaten?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*