Zeldzame beelden: baby wordt geboren in vruchtzak

zeldzaam vruchtzak

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

We zien het bijna nooit en daarom is het zó bijzonder! Bij Assessoria Mamãe werd op dinsdagavond een baby’tje gefilmd van wie de vruchtzak ook na de geboorte nog helemaal in tact was!

Uitzonderlijk filmpje: baby’tje ligt in vruchtzak

Hoe bijzonder is het om een baby’tje in een vruchtzak te zien?! De manier waarop de baby in een foetushouding ligt, hoe de baby kan ademen door de navelstreng en hoe krap het daarbinnen eigenlijk is… Je wordt er stil van: wat een wonder dat er in je buik een baby kan groeien! We zien het allemaal in dit prachtige filmpje:

De kans is nihil

Dat een baby’tje geboren wordt met de vruchtzak intact, is superklein. Bij een vaginale geboorte gaat de vruchtzak bijna altijd kapot. Bij een keizersneegeboorte gebeurd het soms dat de doktoren het baby’tje samen met de vruchtzak er in één keer uit kunnen halen. Wat bijzonder!

Is jouw kindje ook geboren met de vruchtzak intact? Laat het ons hieronder weten.

Lees ook: Hele bijzondere watergeboorte: kindje in vruchtzak

3 Comments

  1. 1

    Mijn ouders hebben mij verteld dat ik ook zo geboren ben. Grappig om 34 jaar later te zien hoe dat er eigenlijk uitziet.

  2. 2
  3. 3

    Onze dochter is ook met de vliezen nog om haar hoofdje geboren en ik denk ook echt in een vruchtzak ….. Heb zelf de vliezen eraf gehaald wat nogal rubberachtig aanvoelde , omdat de verloskundige er nog niet was en pas nadat de vliezen geopend waren was er ook vruchtwater …. Helaas ook geen foto’s van gemaakt en ook helemaal niet aan gedacht …. Vond het wel heel bijzonder dat onze dochter niet huilend ter wereld kwam ….. Vermoedelijk dus omdat ze geen druk heeft ervaren van de weeen en daardoor heel ontspannen was …

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*