Fotoserie: bevallen in de auto – het overkwam Paula

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Van bevallingen weet je één ding zeker: je weet nooit zeker hoe ze zullen verlopen. Waarschijnlijk had Paula nooit gedacht dat ze haar dochtertje in hun auto ter wereld zou brengen…

In de nacht van 7 april werd Paula om 1.30 wakker door heftige weeën. Om 3 uur, toen de weeën zo’n elke 7-10 minuten kwamen, belde ze haar ‘geboorteteam’, oftewel: de mensen die bij haar bevalling aanwezig zouden zijn. Rond een uur of vijf ging Paula zo’n twintig minuten in bad, maar ook daar lukte het haar niet om rustig te worden. Toen ze naar de wc ging, ontdekte ze dat ze haar slijmprop verloor en wilde ze meteen naar het ziekenhuis. Ze stapte in de auto, samen met haar man, de doula en Paulina, de professionele geboortefotografe die ook bij de bevalling aanwezig was. Snel gingen ze onderweg naar het ziekenhuis. Maar al ín de auto voelde Paula een enorme persdrang en ze kon het bijna niet meer tegenhouden. Ze voelde het hoofdje al! Toen ze aankwamen voor de deur van het ziekenhuis kon Paula het niet meer houden. Met 2 tot 3 keer persen kwam dochter Danielle eruit en was Paula dus ín de auto bevallen! Fotografe Paulina kon enkele foto’s maken van deze bijzondere geboorte.

Natuurlijk bevalling na keizersnede (vbac)

Paula was trouwens extra trots omdat het haar tweede vaginale bevalling na een keizersnede was. Dit wordt ook wel een vbac genoemd (vaginal birth after c/section). Doordat haar bijzondere verhaal in de media is gekomen, kon ze meer vertellen over de mogelijkheid van een natuurlijke bevalling na een keizersnede, iets wat ze heel belangrijk vindt. Paula: “No matter what kind of birth you want, it should be your decision at the end of the day. Birth is beautiful and should never be turned into a traumatic event. For me sharing my story was definitely for vbac awareness, know that vbacs are safe and very much doable!”

car-birth-bocaraton

PaulinaSplechtaCarBirth-1

PaulinaSplechtaCarBirth-2

PAULINASPLECHTA-CAR-BIRTH-VBAC-BOCA-RATON-1

PAULINASPLECHTA-CAR-BIRTH-VBAC-BOCA-RATON-2

PaulinaSplechtaCarBirth-4

PaulinaSplechtaCarBirth-3

PaulinaSplechtaCarBirth-5

Paula-1

I05A7153

PaulinaSplechtaCarBirth-8

Bron foto’s: Paulina Splechta

Het ziekenhuis (net) niet halen, we zagen het vaker:

> Vader filmt met goPro de bevalling op de stoep voor het ziekenhuis

> Fotoserie: vrouw bevalt voor de deur van het ziekenhuis

> Filmpje: vrouw bevalt in een rijdende auto!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*