Wauw! De beste geboortefoto’s van de wereld

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Heb jij foto’s van je eigen bevalling? Niet iedereen wil een fotograaf naast haar bed tijdens de weeën, maar het is des te specialer om te zien hoe andere vrouwen zijn bevallen. De IAPBP kiest jaarlijks de mooiste foto’s uit van de meer dan 1.200 geboortefotografen vanuit de hele wereld die op dit netwerk zijn aangesloten. En dit zijn ze dan…

De mooiste geboortefoto’s van de hele wereld

Het winnen van de wedstrijd van de International Association of Professional Birth Photographers (IAPBP) gebeurt niet zomaar. Een jury met beroemde fotografen vanuit de hele wereld kijkt naar de ingestuurde foto’s. En de foto’s die uiteindelijk de top bereiken zijn dan ook ontzettend bijzonder.

1e plaats: 148 | Road to Deliverance
Jaydene Freund – Cradled Creations

bevalling
Wat een bijzondere foto is dit: op weg naar het ziekenhuis schreeuwt deze vrouw het uit. De baby is op nu écht op komst.

Beste foto in categorie ‘bevalling’

472 | Determination
Katie Mathis Photography

bevallen
Elke spier in haar lichaam is aangespannen. Alles komt aan op dit moment. De foto, die van boven genomen is, legt de waterbadbevalling van deze vrouw precies vast zoals het is: rauw en puur.

Beste foto in categorie ‘geboorte’

geboorte
Het moment suprême: het hoofdje wordt geboren en een hele golf aan vruchtwater komt vrij. Een uniek vastgelegd moment en daardoor erg bijzonder.

Beste foto in categorie ‘postpartum’

366 | Straight from Heaven
Natasha Hance – Birth Unscriptedpasgeboren-baby-rust
 Wat een rust straalt er van deze foto af. Het water is bijna helemaal glad en de baby geniet ervan om in de handen van zijn moeder te liggen. Wauw!

Beste foto in categorie ‘geboortedetails’

geboortefotografie

 De placenta blijft altijd fascinerend: de levensader van de baby. De overgang van de baarmoeder naar de buitenwereld is prachtig vastgelegd. De baby is aan de ene kant nog verbonden aan de navelstreng, maar drinkt intussen al bij zijn moeder.

Onze favorieten

We kregen ook een blik in de andere foto’s die ingestuurd waren en deze twee foto’s vinden wij zeker het vermelden waard:
025 | Joyful Finale
Elise Hurst Photography
blijdschap-geboorte
Herinner je de blijdschap net na de geboorte van je baby? Bij deze moeder is er geen twijfel over mogelijk: de baby is heel heel erg geliefd.
073 | Gentle Caesarean Birth
Belle Verdiglione Photography
keizersnee
Ook een keizersnee kan prachtig zijn. Bij deze keizersnee kreeg de baby de tijd om zich zelf uit de baarmoeder te wringen, nadat de doktoren een opening hadden gemaakt. Dat leverde een mooi beeld op.

Welke foto vind jij het mooist? Laat het hieronder weten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*