10 wereldberoemde geboortefoto’s van fotografe Leilani

baby geboren in een vruchtzak geboortefoto's

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Nadat Leilani gevraagd werd om foto’s te nemen van haar nichtje, wist ze dat ze haar roeping gevonden had. Nu, 5 jaar later, gaan haar geboorte- en borstvoedingsfoto’s de hele wereld over! Wij namen contact met haar op en hoorden de verhalen achter 10 van haar beste foto’s.

Wereldbekende geboorte- en borstvoedingsfotografe Leilani

Geboorte- en borstvoedingsfotografe Leilani legt precies díe momenten vast die boekdelen spreken. Nadat ze 5 jaar geleden foto’s van haar pasgeboren nichtje nam, wist ze dat dít was, wat ze haar hele leven wilde doen. Al snel nadat ze zich begon te specialiseren in geboortefotografie veroverde haar werk de hele wereld. In 2013 kreeg Leilani de titel van Best Birth Photographer in Austin, Texas en in 2014 won ze de International People’s Choice Award van birthphotographers.com voor een foto van een baby in de vruchtzak.

Succes geboortefoto’s door eigen bevallingservaring

Op de vraag hoe het komt dat ze zo veel succes heeft, antwoord Leilani dat een deel van het succes verklaard kan worden door haar eigen ervaring met bevallen en het geven van borstvoeding. Door de geboortes van haar 4 kinderen vindt ze makkelijk aansluiting met haar klanten en delen vrouwen sneller hun bevallingsverhaal met haar. Haar eigen kinderen zijn inmiddels tussen de 9 en 16 jaar oud. Samen met hen en haar man Andrew woont Leilani in Austin, Texas.

10 bijzondere foto’s van fotografe Leilani

Leilani is duidelijk een vrouw die enthousiast is over wat ze doet. Door de verhalen die ze vertelt zie je zo verschillende geboortes voor je. Foto’s vanuit een douchecabine of in de OK in het ziekenhuis… Leilani kan er allemaal over meepraten. Ze deelde met ons 10 van haar beste foto’s en vertelt hierover.

Bekijk ook deze bevallingsfoto’s van Leilani: de man tijdens de bevalling.

1. Watergeboorte

“Ik ben vaak sprakeloos als ik vastleg hoe moeders hun baby pakken en hen naar hun borst brengen. En elke keer als ik die beelden weer zie, sta ik opnieuw ademloos te kijken. De vreugde, opluchting en uitputting zijn gewoon zo voelbaar!”

dat-moment-waterbevalling

2. Pasgeboren baby

“Dit beeld betekent zo veel voor me. Dit is mijn nichtje. Haar geboorte was zo kalm. En het was zo’n hemels moment. Ze kwam rustig en vredig in deze wereld en nam de tijd om haar grote, mooie ogen te openen om haar nieuwe omgeving in haar op te nemen.”

pasgeboren-baby-nichtje

3. Dochter ondersteunt moeder tijdens de bevalling

“Dit was een prachtige geboorte, gevuld met vragen, liefde en verwondering. De genomen foto’s hebben dit allemaal in zich en zelfs nog meer. De 7 jarige dochtertje van mijn cliënte zorgde voor druk op haar moeders onderrug. Ze kwam zo kalm en lief de kamer binnen waar haar moeder aan het bevallen was en wilde zo graag helpen… Later vertelde haar moeder me hoe troostend het was om haar daar bij zich te hebben en hoeveel ze het zorgende karakter van haar dochter bewonderde.”

dochtertje-ondersteund-moeder-tijdens-bevalling

4. Handen en knieën

“Ik houd van beelden die laten zien dat een vrouw in veel verschillende posities kan bevallen. Ze moeten niet beperkt worden tot rugposities. Zo trotseer je de zwaartekracht, toch? Maar wat ook belangrijk is om te weten: als je vaak van positie verandert, zal dat de bevalling tegenhouden.”

op-handen-en-knieën-geboorte

5. Ziekenhuisgeboorte

“Ik fotografeer veel geboortes thuis en in geboortehuizen. Sommigen zeggen dat deze bevallingen meer fotowaardig zijn dan andere bevalling. Daar ben ik het niet mee eens. Dit moment is bijvoorbeeld betoverend. Ik houd van de manier waarop de mama naar haar kind reikt; verlangend om haar baby te omarmen.”

ziekenhuisbevalling

 

6. Navelstreng

“Wat is het een voorrecht om placenta’s en navelstrengen van dichtbij te zien. Ze zijn fascinerend en dienen een prachtig doel.”

navelstreng

7. Waterbevalling

“Ik zie veel waterbevallingen. Maar opblaasbare geboortebadjes duren lang om op te blazen en te vullen. Af en toe gaat de bevalling zo snel, dat er geen tijd is om helemaal door dit proces te gaan! In dit geval wist de moeder dat ze water nodig had, dus ze beviel in haar bad. En ik fotografeerde het vanuit de douchecabine, terwijl ik door het glas keek.”

snelle-watergeboorte-foto's-vanuit-de-douche

8. Mijn eerste keizersnee

“Ik heb veel klanten gehad die uiteindelijk een keizersnee kregen, waarbij ik niet werd toegestaan in de OK. Dus dit moment is er eentje waar ik lang op het moeten wachten! Het was een soort ‘knijp me’-ervaring, terwijl ik het toch echt vastlegde. Ik ben vaak gevraagd of ik het erg vind om de chirugische kant van de bevalling te zien. Maar het maakt me oprecht niet uit. Ik vind zulke momenten van bevallen in elk opzicht even mooi en fascinerend als vaginale geboorte.”
keizersnee

9. Familie met twee mama’s

“Het is een eer om alle soorten families te vieren. Deze familiegeboorte met twee mama’s was zo prachtig! En het kwam goed uit dat de partner van deze moeder een ervaren doula was, want ze had een bevalling van 35 uur!

2-moeders-doula-foto-leilani

10. Geboren in vruchtzak

“Het vastleggen van een baby die helemaal in de vruchtzak geboren wordt, was waarschijnlijk het meest beslissende moment voor mij als fotograaf. Het fundeerde mijn liefde voor deze sector en beloofde me nog veel meer van deze geweldige momenten. Ik kan me niet voorstellen, dat als het mijn bevalling was geweest, ik geen foto van dit moment zou hebben om het te herinneren. Dus dit was zonder twijfel mijn ‘huur een geboortefotograaf!-aanmoediging’. Want geen enkel mobieltje zou dit recht hebben gedaan. De omstandigheden voor deze geboorte waren niet ideaal: het was donker, de kamer was klein en er waren veel verschillende geboortewerkers aanwezig die een belangrijkere taak hadden dan ik. Maar het is me gelukt om dit wonderbaarlijke moment in 1 klik vast te leggen. Ik heb niet eens de tijd genomen om het met mijn eigen ogen te zien! Toen ik die avond door de foto’s ging, was het de eerste keer dat ik echt zag was ik vastgelegd had. En ik begon te huilen, omdat het zo mooi en zeldzaam was. Ik voelde me zo gezegend om hier getuige van te zijn geweest, zelfs al was het alleen door mijn lens.”

baby-geboren-in-een-vruchtzak

Borstvoeding

Leilani is niet alleen een geboortefotografe, maar is ook een uitstekende borstvoedingsfotografe. Ze maakt zich sterk voor bewustwording van het belang van borstvoeding en richtte het Public Breastfeeding Awareness Project (PBAP) op, wat in 2014 internationale aandacht kreeg. Samen met 75 fotografen over de hele wereld, wil ze hiermee aandacht vragen voor het geven van borstvoeding. Een van haar foto’s zie je hieronder.

borstvoeding-ondersteuning

Wil je meer zien van Leilani’s foto’s? Bekijk dan ook haar site: www.photosbylei.com of bekijk haar Facebook.

Bekijk ook deze prachtige beelden: zo past je baby in je buik.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*