Ontroerende fotoserie van bevalling door draagmoeder

bevalling draagmoeder

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Kim Brooks fotografeert al jaren geboortes, maar deze geboorte was voor haar heel speciaal. Kim was er getuige van hoe de ene vrouw de andere vrouw een groot cadeau gaf: moederschap.

Tot tranen toe geroerd door bevalling van draagmoeder

“Mensen zijn geweldig. We zijn zo uniek vergeleken met andere dieren, dat we zo’n cadeau kunnen geven,” vertelt fotografe Kim uit Ottawa (Canada), terwijl ze eraan toevoegt dat deze bevalling haar tot tranen toe roerde. “Getuige te zijn van het cadeau van draagmoederschap, zodat iemand anders moeder kan zijn, is vrouw en mens zijn op een manier die ik nog nooit eerder heb gezien.”

Kinderen krijgen lastiger dan gedacht

Het verhaal achter deze geboorte is heel bijzonder. Heather en Craig Dunbar startten later dan ze wilden met het proberen om zwanger te worden. Craig had net na zijn bruiloft te horen gekregen dat hij nierfalen had en kreeg uiteindelijk een nier van een vriend. Pas daarna wilde het stel verder in de toekomst kijken en beginnen aan kinderen. Maar dat bleek minder makkelijk te gaan dan verwacht.

02-draagmoeder-werpt-blik-op-baby

Zoektocht naar draagmoeder

Na 5 mislukte ivf-behandelingen besloten Heather en Craig om zich te oriënteren op het vinden van een draagmoeder. Maar in Canada waar draagmoederschap nog niet door iedereen geaccepteerd wordt, is het vinden van een draagmoeder erg lastig. Heather deelde haar zorgen met een vriendin, die op haar beurt beloofde om te helpen met de zoektocht.

Doula en fotografe wil draagmoeder worden

Ondertussen was doula en fotografe Christine Crook bereid om draagmoeder te worden. Haar eigen zwangerschap van haar dochter 15 jaar geleden ging erg gemakkelijk en het deed haar pijn om te horen over koppels die moeite hadden met het krijgen van kinderen.

Lees ook: oma bevalt van eigen kleindochter.

Contact tussen moeder en draagmoeder

Christine werd draagmoeder voor vrienden, maar na een paar mislukte ivf-pogingen eindigde dit helaas in een miskraam. Christine vertelde haar collega, die ook draagmoeder was, dat ze ondanks deze ervaring bereid was om opnieuw zwanger te worden, zelfs als het voor een onbekende was. Toen Christine’s collega per toeval bij de vriendin van Heather in de winkel kwam, was de link snel gelegd en kwamen Christine en Heather met elkaar in contact.

8-moeder-bedankt-draagmoeder-voor-zwangerschap-baby

Ontroerende bevalling van draagmoeder

Christine werd na twee ivf-behandelingen zwanger van Heather en Craigs baby. Toen het tijd was om te bevallen, was Heather dichtbij. “Het was enorm mooi en ontroerend,” vertelt fotografe Kim. “Christines euforie toen ze de baby overhandigde aan de moeder en vader was het mooiste was ik ooit gezien heb; zo’n opluchting, vreugde en ruimhartigheid.”

Grootste opluchting

Ondertussen kon Christine maar een ding zeggen: “Ik ben zo blij dat ze er is, ik ben zo blij! Je baby is er! Pak je baby! Houd je baby vast!” Het kleine meisje werd Clara genoemd. “De bevalling van haar en haar in de armen leggen van haar moeder, was de grootste opluchting die ik mijn leven ervaren heb,” vertelt Christine. 1-draagmoeder-bevalt-van-baby

Lees ook: Essies zwangerschap – na 6 jaar eindelijk zwanger.

Onbaatzuchtige draagmoeder

Heather en Craig zijn ontzettend blij dat ze met Christine door deze ervaring zijn gegaan. “Onze relatie met Christine is meer dan we hadden kunnen wensen. Ze maakte de hele ervaring mooi en vreugdevol,” vertelt Heather. “Ze is een fantastisch en onbaatzuchtig persoon, zoals ze door dit hele proces is gegaan voor iemand anders.”

Prachtige fotoshoot van bevalling draagmoeder

Kim Brooke maakte prachtige foto’s van de bijzondere bevalling. De gezichten van de twee vrouwen in het bad spreken boekdelen.

4-opluchting-na-bevalling-door-draagmoeder

1-draagmoeder-bevalt-van-baby

5-vrouwen-omarmen-baby

8-draagmoeder-en-moeder-met-baby

03-draagmoeder-kust-baby

Bekijk ook deze bijzondere fotoserie van een stuitbevalling!

7-baby-ziet-moeder-voor-het-eerst

01-geboortefotografie-baby-van-draagmoeder

14-foto's-van-bevalling-maken

15-wegen-baby-na-geboorte

Aandacht voor draagmoederschap

Heather, Craig en ook Christine willen met het openbaar maken van de bevalling meer aandacht geven aan het fenomeen van draagmoederschap. Heather zegt: “Het kiezen van een draagmoeder zou een keuze moeten zijn die open staat voor iedereen zonder angst voor veroordeling.”

Wil je meer zien van het werk van Kim Brooks? Bekijk dan ook haar site, Facebook of Instagram.

Lees ook: ontroerend! Onbekende vrouw biedt aan draagmoeder te zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*