Thuiskijken bij één van de grootste gezinnen van Nederland

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

We kwamen een opvallend nieuwsberichtje tegen: ‘Vuilnisman heeft 19 kinderen bij dezelfde vrouw‘. Dat zet je toch aan het denken. Zóveel kinderen: hoe ziet zo’n huishouden eruit? En hebben we (tegenwoordig) ook nog zulke grote gezinnen in Nederland? We gingen op onderzoek en vonden een hele leuke aflevering van ‘Je zal het maar zijn’ over een enorm Nederlands gezin.

Een kijkje in het leven van grote gezinnen

De familie Blokland bestaat uit 16 kinderen! In het programma wordt de oudste zoon, Arie, gevolgd. Hij vertelt over hoe het er bij hem thuis aan toe gaat en hoe het is om in zo’n groot gezin op te groeien. We zetten de hoogtepunten op een rijtje:

allemaal

Sophie vraagt of alle kinderen op een rijtje willen gaan staan. Dat levert een indrukwekkend rijtje op. Vader Jan zegt dat ‘ie niet uitsluit dat er nog meer kinderen komen: “Er kan er nog steeds 1 bij, iedereen is welkom.” Omdat de aflevering uit 2011 komt, zou het zomaar kunnen dat er nog meer nageslacht aan het rijtje is toegevoegd!

bad

Daarna krijgen we een tour door het huis. We zien mama een berg kinderen in bad doen, en..

washok

… het indrukwekkende washok wordt geshowd. Arie vertelt dat er in het huis 3 toiletten zijn, en een slaapzaal. Als je naar de middelbare school gaat, mag je van de slaapzaal af en krijg je wat meer privacy.

De Blije Doos 468x60

arie blokland

Arie vertelt aan Sophie dat de oudere kinderen allemaal meehelpen in de huishouding en met de opvoeding. Dat vindt ‘ie ook meer dan logisch. Het is altijd gezellig, je leert om te delen en je wordt snel volwassen. Een nadeel is dat je als oudste continu een voorbeeld bent. Sophie vindt het wonderlijk dat iedereen zich aan de regels houdt.

vader

Vader Blokland met 1 van zijn 16 kinderen. Hoe hij het voor elkaar krijgt, vraagt Sophie. “Zelf altijd rustig blijven en de hoofdlijnen in de gaten houden.” De oudste is (tijdens het filmen in 2011) 21 jaar, de jongste 1. Vader Jan was 25 toen de eerste kwam.

eten

Sophie schuift aan bij het eten. Het gezin eet groenten uit hun eigen moestuin en ze bakken zelf brood.

De aflevering geeft een errug interessant kijkje binnen bij zo’n enorm gezin. De familie komt ontzettend liefdevol over en tijdens het kijken krijg je heel veel respect voor deze mensen! Wil je zelf kijken, klik dan door. Je ziet het gezin van minuut 6.52-11.30, van 22.30-24.55 en van 34.55-38.50.

Foto ‘Groot gezin’ via Shutterstock.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*