Filmpje: Emotionele omhelzing van vader en dokter

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

De foto die je hieronder ziet, is de hele wereld overgegaan. Er zit een verdrietig, maar ook prachtig verhaal achter. Op de foto – genomen door Sarah Ledford van Shutter Happy Photography– zie je een vader en een dokter in een emotionele omhelzing. De foto is genomen, net na de geboorte van baby Karson.

//nl.pinterest.com/pin/252553491581042167/

Een onvoorstelbaar verlies

De komst van Karson was een droom die uitkwam voor zijn ouders Andrew en Amanda Hanson uit Amerika. Karson is het tweede kind van het stel. Zijn broertje, Klayton, was minder dan een jaar daarvoor geboren, maar hij is kort na de geboorte overleden. Een verschrikkelijk verlies.

Op 6 april 2013 was Amanda overtijd. De dokters wekten de weeën op en alles leek goed te gaan. Fotografe Sarah stond klaar om de bevalling te fotograferen. Amanda: “Alles was in orde. Ze braken m’n vliezen, er was geen teken dat er iets verkeerd was.” Maar dat was het wel. Amanda: “Toen hij eruit kwam, wachten we op z’n eerst gehuil, maar dat kwam niet.” Sarah: “De hele kamer was stil en iedereen hield z’n adem in. Toen kwam de eerste hulp en stroomde de kamer vol.” Het lukte om hem terug te halen, ze mochten Klaytons handje beethouden en toen werd hij weer meegenomen door het ziekenhuispersoneel. En toen sloeg de blijdschap van Amanda en Andrew om in pijn: Klayton bleek meconium (de eerste ontlasting van een kindje) ingeademd te hebben en was te lang zonder zuurstof geweest. Hij overleefde het niet. Ook de aanwezige dokter, Bryan Hodges, was helemaal kapot van Klaytons dood. Amanda: “Hij huilde met ons mee, hij was even niet de dokter.”

Het stel moest zonder kindje naar huis. Amanda: “Zonder Klayton naar huis gaan was het moeilijkst. De babykamer was klaar, er was speelgoed, een kinderzitje, maar hij was niet bij ons.” Het stel moest zich op elkaar focussen om dit verlies te dragen.

Bekijk ook: je hart breekt van deze bijzondere foto met overleden papa.

Opnieuw zwanger

Slechts 3 maanden na het verlies, gebeurde er iets heel bijzonder: Amanda bleek opnieuw zwanger: “We waren geschokt en ik was meteen doodsbang.” Ze belden als een van de eerste dokter Ledford. Tien maanden na het overlijden van Klayton, op 21 februari 2014, waren Amanda, Andrew en dokter Hodges weer samen in het ziekenhuis, in de verloskamer en werd Karson gezond geboren. Andrew: “Ik keek naar dokter Hodges en ik zag hoe opgelucht hij was. Ik móest hem wel omhelzen, het voelde goed.”

Fotografe Sarah was weer aanwezig en maakte deze prachtige foto. Sarah: “Toen de baby eruit kwam, was iedereen aan het huilen. Ik zag de omhelzing en bleef maar foto’s maken.” Ze zette de foto op haar Facebook en hij ging viraal. Op die manier kon iedereen horen van het verhaal van verlies en hoop van de familie Hanson. Andrew: “We hopen dat ons verhaal mensen kan helpen die hetzelfde meemaken. Dat ze weten dat er hoop is.” Dokter Hodges: “Hun verhaal is zo inspirerend, het zijn zulke krachtige mensen. Op de foto zie je een heel intiem moment, vol met opluchting en vreugde.” Hodges heeft de foto op zijn kantoor hangen. Amanda: “Er is hoop aan het einde van de tunnel. Klayton blijft doorleven, zijn organen zijn gedoneerd en zijn nieren hebben het leven gered van een moeder van twee kinderen.”

Bron: Today.com

Bekijk ook: geboortefotografe deelt foto’s van bevallingen live op Instagram.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*