Papablog #5: De wondere wereld van de ongemakkelijke one-liners

tweeling dikke buik one-liners

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Barry (28) heeft samen met Danielle (28) een zoontje van 3 (Jayden) en ze zijn nu in verwachting van een tweeling. Naast zijn werk als webdeveloper bij het leukste internetbedrijf van Nederland maakt hij graag muziek, kookt hij graag en schrijft hij over zijn ervaringen als aanstaand tweelingvader. Vandaag schrijft hij over de one-liners rondom de zwangerschap van een tweeling.

Lees ook: Papablog #4: programmeren en zwanger zijn

Ondanks het feit dat mijn papablog één keer in de maand verschijnt, kan het soms flink lastig zijn te bedenken waar je over wilt gaan schrijven, op een manier dat het ook nog een beetje boeiend blijft voor de mensen die het lezen. Daarom heb ik besloten dit keer iets te behandelen, waar je bij zowel een eenling als een tweeling blijkbaar niet aan ontkomt: de ongemakkelijke one-liners en reacties van anderen rondom de zwangerschap.

Maar eerst…

De tweeling, hoe gaat het daar nou mee. Simpel en kort, de tweeling doet het geweldig! Uk en Puk groeien volledig volgens de curven, waarbij de beentjes ietsiepietsie langer zijn dan gemiddeld, wat vervolgens te verklaren is door de lengte van papa en mama. Onze aanstaande dochter is volgens de metingen iets groter dan haar oudere broertje waarmee ze de baarmoeder deelt en dat plaatsen we dan ook onder het kopje GIRL POWER!

Och, wat zielig

Maar goed, ik wilde het hebben over de ongemakkelijker opmerkingen en one-liners die je standaard te horen krijgt. De meest reacties op de melding dat je een tweeling krijgt vallen onder het kopje “Och, wat zielig”, nou ja, daar komt het een beetje op neer. Je wordt standaard lacherig gewaarschuwd over hysterische nachten en drukte alom. Een verzuchtende “jeetje wat erg” krijgen we ook vaak te horen en alhoewel we daar de eerst week ook zo over dachten (uit shock), zijn we blijkbaar in tegenstelling tot wat iedereen denkt volkomen gelukkig met hetgeen wat er in mijn vrouw haar buikje groeit.

tweeling zwangerschap echo

Dan zijn we nu aangekomen bij de opmerkingen die in het algemeen vaak gemaakt worden als “hahaha, wat zul jij een giiiigantische buik krijgen, want je bent nu nog maar x weken”, waarbij ik niks anders kan zeggen dan een licht sarcastisch: “bedankt, dat verwacht je toch niet”. Mijn vrouw ervaart in levende lijve hoe dat is.

Een verdere publieksfavoriet is toch wel de uitspraak waarvan ik dacht dat deze verloren was gegaan met de reclames waar deze uit ontsproten is namelijk: “zeg maar nee, dan krijg je er twee.” Eerlijk is eerlijk, de eerste paar keer lach je er grappig aan mee, maar in mijn stoutste dromen had ik niet kunnen voorzien dat er nog zoveel mensen zouden zijn die deze uitspraak nog steeds gebruiken.

Het ontstaan van de tweeling

Over het ontstaan van de tweeling vallen ons ook regelmatig vragen ten deel. Hier komen ze: “zijn jullie zwanger geworden via IFV dan?”, “zit het in de familie?”, “wow, een jongen én een meisje! Wat leuk! Zijn ze eeneiig?” en “een jongen en een meisje? Dan zijn het niet echt, he-le-maal, zoals het hoort tweelingen he.” Allemaal komen ze wel voorbij en hierbij dan ook even het vragenlijstje ingevuld. Nee, we zijn niet zwanger geworden via IFV, het zit niet in de familie en nee het is ook geen eeneiige tweeling. Ja, het is een jongen en een meisje en ja ook dat zijn zeker tweelingen.

Even alle gekkigheid op een stokje want het lijkt alsof ik een ontzettende zuurpruim ben die al deze uitspraken loopt af te kraken. Niks is minder waar, ik vind alle uitspraken en vragen even leuk en ben nog nooit boos geworden wanneer ze gemaakt of gesteld worden. Wel vond ik het leuk om ze eens te behandelen in een blog aangezien het een rode draad door de zwangerschap is gebleken. En trouwens, één cliché-opmerking is zeker waar tot op heden (in ons geval) en dat is de opmerking over een grote buik. Danielle vond ik supermooi en knuffelbaar toen ze van onze eerste bijna tegen de bevalling aan zat en ze heeft nu al een grotere buik dan vlak voor de bevalling bij Jayden. KNUFFELEN MAAR!!!

Lees ook: Wat je niet tegen een zwangere vrouw moet zeggen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*