Papablog #3: “Wij weten het geslacht van onze tweeling!”

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Barry (29) heeft samen met Danielle (28) een zoontje van 3 (Jayden) en ze zijn nu in verwachting van een tweeling. Naast zijn werk als webdeveloper bij het leukste internetbedrijf van Nederland maakt hij graag muziek, kookt hij graag en schrijft hij over zijn ervaringen als aanstaand tweelingvader. Vandaag: ze ontdekken het geslacht van hun kindjes!

Lees ook Barry’s tweede papablog.

Wat gaat de tijd toch ontzettend snel. Het is alweer tijd voor mijn derde papablog! In mijn vorige blog schreef ik over de nekplooimeting van onze tweeling en dat we al een klein beetje zeker wisten wat het geslacht van onze kindjes zou worden. Uiteraard heb ik toen stevig mijn lippen op elkaar gehouden, want honderd procent zeker was het nog niet. Ondertussen hebben wij een geslachtsbepalingsecho gehad en wat was het weer een feestje.

Hopen op

Het cliché van ‘als het kindje (in ons geval kindjes) maar gezond is’ blijft onverminderd waar. Voor wat het waard is: alle clichés rondom kinderen zijn gewoon honderd procent waar. Toch zouden we graag in ieder geval één meisje krijgen. Dat is iets waar je best op mag hopen, maar waar je verder geen waardeoordeel aan vast hangt, aangezien nog twee jongens erbij naast onze zoon Jayden ook gewoon fantastisch zou zijn.

Maar ok, we zijn dus aangekomen bij de echopraktijk en het gevoel van ‘oeh spannend!’ begint ons te overmeesteren. Want vooral mijn vrouw wil toch wel heel graag een meisje verwelkomen in ons gezin. Kindje nummer 1 wordt in beeld gebracht en het is… Een jongen! Ons gezin wordt uitgebreid met nog een jongetje erbij! Maar dat betekent dat de kansen op een meisje alweer iets kleiner zijn geworden.

jongetje
Het beeld verschuift langzaam richting kindje nummer 2 en het is… verdorie, we kunnen het niet zien, het kindje ligt met de rug naar ons toe en met de knietjes omhooggetrokken (wel schattig trouwens). Na lang zoeken lukt het de echoscopiste toch om het kindje goed in beeld te krijgen en het angstzweet loop over mijn rug. Vol blijdschap horen we de echoscopiste zeggen: “Ja hoor, ik weet het zeker, 100 procent, het is een meisje. Jullie krijgen een dochter!”

meisje
Wauw. Bij Danielle rollen de tranen over haar wangen, zo gelukkig is ze met dit nieuws. Ik krijg van binnen een druk gevoel, een beetje als een overactieve hond die in zijn mand moet blijven zitten. We krijgen er een jongen en een meisje bij! Ons gezin bestaat straks uit papa, mama, zoon, zoontje en dochtertje. Ons geluk kan voor nu niet meer op.

Tips gevraagd!

Eén van de thema’s van mijn voorgaande blogs was voornamelijk zorgen en uitdagingen. De zolder staat op de planning om verbouwd te worden en de zorgen zijn eigenlijk allemaal wel weg of onder controle. Wij zijn zelfs alvast een keer aan het shoppen geweest -we moesten een nieuw autostoeltje kopen voor Jayden- en hebben toen gelijk gekeken naar een duowagen voor de tweeling. Ons oog viel op één van de grotere merken op dat gebied en het was een geweldige wagen qua uiterlijk en wendbaarheid. Echter, de prijs was rond de €1600! Bizar! Mijn eerste auto heb ik gekocht voor €500, dus daar had ik er drie van had kunnen kopen vergeleken bij deze duowagen…

Ik heb dus jullie hulp een beetje nodig. Wat zijn de merken op het gebied van tweelingen (of meerdere kinderen in het algemeen) met degelijk spul die eigenlijk nog een beetje onder verborgen pareltjes valt?

Bekijk ook: deze papa ontdekt na 4 meisjes het geslacht van zijn vijfde kindje…

2 Comments

  1. 1

    Wij hebben voor onze jongen en meisje tweeling de Zoom kinderwagen. Hij is niet supermooi, maar wel superhandig. Alles kan erop, bakken, maxicosi en stoeltjes. Ook kunnen de kinderen alle kanten op zitten en kijken. Ik heb een kleine auto en daar passen alle stukken van de wagen in! Niet te duur maar super practisch.

  2. 2

    Hallo,

    We hebben een easywalker. Erg handig ennnn we hebben er een fietsstoeltje opgelast omdat wij net als jullie ook nog een zoontje hebben. Hij is nu 1,5, dus erg handig omdat hij nog niet hele wandelingen volhoud. Succes met de keuze! Waarschijnlijk is jullie keuze ook gevallen op de bugaboo net als ons eerst.

    Wij hebben nu ook een jongen en een meisje erbij gekregen ( 2 maand ). Erg leuk!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*