Papablog #4: Programmeren en zwanger zijn

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Barry (28) heeft samen met Danielle (28) een zoontje van 3 (Jayden) en ze zijn nu in verwachting van een tweeling. Naast zijn werk als webdeveloper bij het leukste internetbedrijf van Nederland maakt hij graag muziek, kookt hij graag en schrijft hij over zijn ervaringen als aanstaand tweelingvader. Vandaag schrijf hij over een handige app die hij ontwikkelde.

Lees ook: “Wij weten het geslacht van onze tweeling!”

Wauw, het is alweer zover: mijn vierde papablog. Dat betekent dus ook dat we alweer een stuk verder in de zwangerschap zijn. Ongelofelijk hoe ontzettend snel dat allemaal gaat vergeleken bij onze eerste zwangerschap! Een paar weken terug hebben we de 20 wekenecho gehad, waarbij ook alles in orde was. En onze beebjes liggen op schema qua groei en ontwikkeling.

De tijd begint te dringen

We zijn dus alweer een tijdje onderweg en vanwege de planning rondom onze zolderverbouwing zitten we nog een beetje op de wachtstoel. Dat wil zeggen: we kunnen niet verder met de zolder, totdat deze is verbouwd en afgewerkt. Wat erop neerkomt dat we niet verder kunnen met het realiseren van de babykamer, totdat onze kamer is overgeheveld naar zolder.

Naast deze praktische zaken moeten we ook nog een flink aantal dingen kopen voor zowel de babykamer als de algemene uitzet als dingen zoals een wandelwagen, maxi cosi etc. Dit alles kun je gemakkelijk op één grote lijst zetten om vervolgens elke keer in willekeurige chunks wat te kopen en af te strepen. Persoonlijk kan ik hier niet zo goed tegen, aangezien je het ook kan categoriseren om meer overzicht te creëren. Daarnaast wil ik het digitaal hebben; altijd bij de hand. En dan bedoel ik niet een logge spreadsheet in de gezamenlijke cloud.

programmeren zwangerschap

Overzicht in organisatie rond zwangerschap door zelfgemaakte app

In mijn dagelijkse leven werk ik als developer, maar ik vertaal dat naar de buitenwereld altijd als ‘programmeur’, dan komt het namelijk wat beter over. Ik werk samen met een team van andere programmeurs aan een gigantische lijst met dingen die we nog allemaal willen doen en de ene keer is zo’n ding groter dan de andere keer. Om dit allemaal in goede banen te leiden maken wij gebruik van Scrum. Wat is Scrum? Dat is een beetje veel om uit te leggen in deze blog maar waar het op neer komt, is dat een taak altijd opgebroken kan worden in meerdere kleine taakjes. Vervolgens werk je deze taken in vaste tijdseenheden af, wat er weer voor zorgt dat je uiteindelijk precies weet wat je per tijdseenheid kan doen.

Lees ook: premature tweeling overtreft alle verwachtingen en wordt 104 jaar.

Anyway, de precieze betekenis en uitleg achter deze methodiek is niet per se belangrijk voor hetgeen dat ik wil delen. Wat ik wél wil delen is de app/tool die ik heb ingericht om deze ‘taakjes’ in te zetten en deze tool heet Trello. Trello is een overzichtelijk en simplistisch ‘scrumbord’ en daar heb ik nagenoeg alles ingezet rondom onze aankopen en uitzet.
barry omschrijft programma voor zwangerschap Zoals je kan zien hebben wij een ‘tweeling’ board op Trello, dat zowel ik als Danielle kan benaderen via de handige app van Trello. Op dit bord heb ik een aantal items aangemaakt:
programmeur zwanger
In deze items kun je notities, reacties (naar elkaar) en checklijstjes kwijt. Vervolgens kan je per checklistitem afvinken of je het hebt gekocht/geregeld en houd je altijd het overzicht van de zaken die je nog moet regelen. Daarnaast kun je ook gemakkelijk linkjes en plaatjes kwijt, waarbij je moet denken aan webshoplinkjes of plaatjes die je tegenkomt waar je inspiratie uithaalt.

Ik weet niet in hoeverre andere zwangere stelletjes hier wat aan hebben, maar aangezien ik een beroep heb waarmee je nou niet bepaald zelf een ledikant in elkaar fietst, wilde ik toch iets met jullie delen vanuit mijn kennis als programmeur.

Lees ook: hoeveel kans heb jij op een tweeling?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*