Meet ontwerpster Monique van Mo Cards

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Mo cards hippe geboortekaartjesDaar ben ik dan! Monique Koers (1981), bedenkster en vormgeefster van Mo Cards!

Oké, ik ben er al wat jaartjes, maar vanaf nu staan mijn geboortekaarten (met de leuke beestjes) ook op hippe-geboortekaartjes.nl! Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen of misschien zelfs in de brievenbus mogen ontvangen: die grappig uitziende uiltjes, olifanten en giraffes en meer! De wenskaarten bevatten vaak een grap die aan de binnenzijde van de kaart duidelijk wordt, of niet (die kans is ook aanwezig :-)). Nou, dat zijn mijn kaarten dus!

Monique, kaarten, mo ….

Ja inderdaad …de naam van mijn kaartenlijn is inderdaad niet erg moeilijk te bedenken. Het dekt de lading en de kaarten worden ook alleen maar door mijzelf ontworpen. Daarbij ben ik dan ook de oprichtster, koffiejuf en toiletdame in één. Handig! De kaartenlijn bestaat uit wenskaarten, geboorte-, trouw-, verhuis-, kerstkaarten en uitnodigingen. Kortom, voor bijna elke levensfase een Mo Card… Oh ja, ik woon in het mooie Groningen!

Mo cards hippe geboortekaartjes

Geen tierelantijntjes op deze kaarten!

Er staan natuurlijk al heel veel leuke kaarten op hippe-geboortekaartjes. Maar daar kunnen nog veel meer leuke en onderscheidende kaarten bij! Mo Cards onderscheidt zich eigenlijk door de simpelheid. Geen tierelantijntjes, drukke patroontjes en vijftien verschillende kleuren op een kaart. Mo Cards bevatten een weinig aantal kleuren. Het niveau aan schattigheid en humor is erg hoog door de karaktertjes die standaard op de kaart staan. De nieuwste geboortekaarten bevatten o.a. erg lieve giraffes, ik ben er erg trots op! Dat ouders kiezen voor een kaartje dat ik ontworpen heb, dat blijft een onbeschrijflijk gevoel…

4 jaar later

Mo Cards is in 2010 toevallig op mijn padje gekomen omdat een toenmalig collega een wenskaartenbedrijf begon en zich herinnerde dat ik aan grafische vormgeving doe (mijn dank is tot op de dag van vandaag erg groot!). Maar ja.. een kaartenlijn? Hoe bedenk je zoiets? De eerste kaart bestond toen ook nog uit een snel en simpel getekend prinsesje, waar de volgende dag al enkele van besteld werden door klanten. Dat gaf een kick! Na enkele maanden ontstonden bij toeval de eerste uiltjes op een kaart…en de Mo Cards-familie was geboren! Inmiddels zijn de kaarten uitgebreid met een babyshirtlijn en er komen gehaakte uiltjes aan! Kortom: ik kan niet meer zonder.

Mo cards hippe geboortekaartjesEen tas vol gele memoblaadjes

Ideeën, inspiratie? Te veel! Gele memoblaadjes met een vage schets en onleesbare tekst zijn een standaard item in mijn tas, in m’n portemonnee en op mijn dashboard in de auto of op de achterkant van mijn mobieltje geplakt. Ik heb veel gezellige en creatieve mensen om mij heen waardoor er bijna dagelijks wel weer een leuke kreet of kaart wordt bedacht. Thanks guys!

Luiheid is the keyword!

Als ik heel erg eerlijk ben is de simpele stijl van de kaarten ontstaan door luiheid. Kleine details tekenen, zoals bloemetjes of patroontjes…..daar heb ik weinig geduld voor. Gelukkig waarderen veel mensen deze luie stijl! :-) Er zijn zelfs weleens karaktertjes ontstaan die ‘niet helemaal kloppen’ omdat ik ze van tevoren niet goed heb bestudeerd. Een giraffe met twee poten bijvoorbeeld. Ja sorry… Ik zie niet dagelijks een giraffe ;-)

Mo cards hippe geboortekaartjesElk karakter een karakter!

De uiltjes zijn natuurlijk superschattig, Ietje & Rodney (de olifanten) zijn vooral dik en passen niet op de kaart. Wietse de spin is verlegen en George de giraffe… Die zich moet dubbelvouwen om mee te kunnen op de drukpers!

Je kunt helemaal los in de editor!

De kaarten die ik ontwerp moet ik zelf willen bestellen, dat is m’n eis. Vind jij de kaarten superleuk? Top! Veel plezier dan met het uitzoeken van een Mo Cards-geboortekaart! In de editor kun je de kaart helemaal naar wens aanpassen. En vergeet de leuke wenskaarten niet!

Toekomst?

Nog veel meer kaarten en kleding maken, babykamers omtoveren tot Mo Cards kamers (uiltjes en een boom op de wand etc..) en EINDELIJK eens dat kinderboek afschrijven! Want dat wordt toch een leuk verhaal!

Check ook de Facebookpagina van Mo Cards of bekijk haar collectie op Hippe Geboortekaartjes.

2 Comments

  1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*