Even voorstellen: Anne en Ati van Zus&Ik

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

portret

Zus&Ik
Zus&IK = Anne en Ati, allebei geboren in 1979, want ze zijn tweelingzussen! Anne en Ati zijn beide illustrator, en woorden die bij Zus&Ik passen zijn: illustratie, vormgeving, boeken en (geboorte)kaarten, projecten en kinderboeken.

Wonen & werken
In hun jeugd waren Anne en Ati al onafscheidelijk. Nu wonen en werken de zussen samen onder één dak. Dit dak behoort tot hun grote ‘familiehuis’ dat in het noorden van Groningen staat. De studio van Zus&Ik zit in een oude bakkerswinkel. Ati woont met haar man en drie zoons op de begane grond, waar zich ook de studio bevindt. Anne woont met haar man, twee dochters en twee zoons op de eerste en tweede verdieping van het grote jaren 30-pand. De tweeling is dagelijks in de studio te vinden. Ze ontwerpen er onder andere hun geboortekaartjes.

aan het werk2

geboortekaartjes

Opdrachten & projecten
De tweeling heeft de kunstacademie in Groningen in 2001 afgerond. Het creatieve hebben ze van huis uit meegekregen. Hun moeder is beeldend kunstenaar en heeft een galerie op Ameland. Zus&ik werkt voor verschillende bedrijven en uitgeverijen. Ze ontwerpen (geboorte)kaarten, brochures en posters en illustreren kinderboeken, servies, kleurplaten, sticker vellen en nog veel meer. Naast het werk in opdracht maken de meiden ook illustratieve schilderijen op doek en houden ze zich graag bezig met hun eigen concepten en projecten.

Altijd inspiratie…
Inspiratie hebben Anne en Ati genoeg, hun hoofd stroomt er soms van over. Inspiratiebronnen zijn bijvoorbeeld de kinderen, eigen werk, elkaars werk, het werk van anderen of ze vinden bijvoorbeeld inspiratie op Pinterest, in boeken of musea, in verhalen en belevenissen, of tijdens een gesprek met iemand. Van alles inspireert hen tot het bedenken van een nieuw concept, het schrijven van een verhaal, het illustreren van een boek, het maken van een nieuw schilderij of een ontwerp voor bijvoorbeeld een geboortekaartje. Inspiratie is er altijd!

aan het werk
Zus&Ik-werk
Echt ‘Zus&Ik’-werk begint altijd op papier. Eerst gaan de zussen samen brainstormen: dat gaat sneller dan alleen. Vervolgens wordt het idee op papier gezet. Tekenen, schilderen, stempelen, knippen, plakken of lino drukken, al deze technieken worden gebruikt om tot het gewenste resultaat te komen. Uiteindelijk wordt de illustratie of het ontwerp altijd uitgewerkt in de computer.

Bekijk de hele collectie van Zus&Ik op Hippe-Geboortekaartjes.nl, of bewonder alvast de sneak peek hieronder!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*