Een blik achter de schermen van Boefjespost.nl

Janina boefjespost kaartjes inspiratie ontwerper geboortekaartjes

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Precies vier jaar geleden startte Boefjespost.nl! Wij vroegen ons af hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Daarom stelden wij een paar vragen aan oprichtster Janita Dijkstra.

Inspiratie

Er staan veel geboortekaartjes van Boefjespost op Hippe-Geboortekaartjes.nl, maar waar doet Janita al die ideeën op? Janita: “Ik maak overal foto’s van en verzamel stofjes, strikjes en structuren, die ik later kan gebruiken. Ik doe ook veel inspiratie op in dierentuinen, kinderboerderijen en musea. Online ga ik aan de slag op Pinterest en Welke.nl. Ook heb ik mijn kinderen weleens gefotografeerd voor een ontwerp!”

Van idee tot kaartje

De kaarten op Boefjespost.nl zijn ontworpen door Janita. Wij vroegen ons af hoe het ontwerpen van die kaartjes in zijn werk gaat. Janita vertelt: “Het vormen van ideeën gaat de hele dag door. Ik zie overal kleuren, vormen en voorwerpen en dan denk ik: ‘Dat is leuk voor een kaartje!’. Daarna verwerk ik alle ideeën op de computer en ga ik foto’s bewerken of aan de slag in Illustrator om te ontwerpen. Vervolgens bedenk ik de kleuren en achtergronden erbij en schuif ik tot het een mooie kaart is geworden.”

Boefjespost-geboortekaarten-karton-stempel

Werkdag

Janita vertelt dat elke werkdag er anders uit ziet. Soms is ze vooral met nieuwe ontwerpen bezig, maar op andere momenten is ze bezig met de administratie en social media. Maar ook op die dagen zijn er altijd momenten dat ze bezig is met ontwerpen. Zo vertelt ze: “Ontwerpen vind ik het leukste om te doen!” Verder beantwoordt Janita mails of staat ze op babybeurzen.

Het leukste van haar werk

Als we Janita vragen wat ze het leukste vindt van haar werk, is ze daar snel over uit. “Het allerleukste blijft het bedenken en ontwerpen van geboortekaartjes. Ook vind ik het ontzettend leuk om een kaartje helemaal op maat te maken voor een klant. Op deze manier kan ik de klant een kaart bieden, die nog niemand anders heeft.”

Geen geheimen

De volgende vraag die we stelden was: “Wat weten mensen nog niet van Boefjespost.nl?” Maar veel geheimen heeft Janita niet. Lachend reageert ze: “Volgens mij weet iedereen alles van mij, haha!”Boefjespost-geboortekaart-kinderwagen-karton-meisje

Favoriete geboortekaartje

Janita maakt zoveel kaartjes, maar welk kaartje vindt zij het leukst? Janita vindt dat maar een lastige vraag, omdat ze alle kaartjes met liefde heeft gemaakt.”Maar als ik moet kiezen zijn de geboortekaartjes met de ‘kartonlook’ toch wel mijn favoriet. De eerste van deze collectie is het kaartje met de kinderwagen. Dit kaartje heeft daarom een speciaal plekje.”

Meedenken over oplossingen

We vroegen Janita of ze nog wat kwijt wilde. “Schroom vooral niet om contact met mij op te nemen. Als je een vraag hebt over bijvoorbeeld een ontwerp, denk ik graag mee over een goede oplossing!”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*