Maak kennis met Lisette Everaars, de ontwerpster achter LOVZ

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Sinds een paar weken kun je de fantastische geboortekaartjes van ontwerpster LOVZ kopen op hippe-geboortekaartjes.nl. We stelden Lisette Everaars (1975) van LOVZ een paar vraagjes.

lisette_everaars_poozWat personal facts:

Breukelen…is het plekje waar ik nu woon samen met mijn man Dennis en onze twee zonen Jorrit en Timon van 7 en 6 jaar. We komen zelf uit Noord-Holland maar vinden het hier aan ’de Vecht’ heel mooi wonen!

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd gaat mijn aandacht naar mijn gezin! Bij elkaar zijn en simpele dingetjes doen maken mij gelukkig. Vliegeren op het strand… heerlijk! Verder heb ik ’s zomers een kleine moestuin, gewoon om te proberen. Dat zorgt voor veel verse muntthee en heerlijke courgettesoep!

pooz_hout geboortekaartjeWelke opleiding heb je gevolgd?

Na mijn middelbare school ben ik naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam gegaan. Ik was altijd al bezig met tekenen en creatief denken. De kneepjes van het vak heb ik geleerd bij veelal Amsterdamse reclamebureaus. Op de Rietveld Academie heb ik ook nog één jaartje gezeten, gewoon naast mijn baan van vijf dagen!

Vertel eens iets over je CV en wat je zoal hebt gedaan.
pooz_wereld geboortekaartje

Als grafisch vormgever/DTP-er ben ik werkzaam geweest bij verschillende grote Amsterdamse reclame- en ontwerpbureau’s. Veel deadlines, hard werken, geen 9-tot-5-mentaliteit, mooie opdrachtgevers en een supersfeer onderling! Leuke hectische tijd! Toen mijn kinderen kwamen werden mijn belangen anders. Ik wilde een eigen merk neerzetten. Ik had toen een hobbysite ontworpen en een huisstijl voor LOVZ. Dat was een beetje het begin om naar buiten te treden. Ik had toen nog kleine kinderen en een vaste baan. Ik stond met mijn kaartjes op een vrijmarkt en had af en toe een opdracht voor het maken van een geboortekaartje. Kortom: het had tijd nodig! Maar ik vind het ontzettend leuk om ermee bezig te zijn. Deze hobby is uitgegroeid tot een fulltime baan!

Hoe gaat ’t ontwerpen van je geboortekaartjes in z’n gang?

Met mijn Mac en mijn tablet. Ik beheers al die grafische programma’s en ik heb een studio aan huis. Een ontwerp begint met een paar kernwoorden of een ruwe schets op papier en die werk ik later uit. Ik vind het leuk om gevarieerd aan de slag te gaan. Dat zie je terug in mijn collectie LOVZ geboortekaartjes. Ik houd met bij het ontwerpen me vast aan één woord…: ‘lieflijk’!

pooz_d3hart geboortekaartjeWaar haal je je inspiratie vandaan?

Door mijn omgeving, mijn twee zoons, de actualiteit, internet, kunst, mensen, cultuur, muziek, mode, bladen, designers en fotografen.

Wat hoop je nog te bereiken als designer?

Wat is de kroon? Dat heel Nederland en België mijn kaartjes leuk vindt en deze bestelt? Een klant blij maken met hulp en advies geeft mij een enorme boost. LOVZ heeft nu een mooie collectie met o.a. geboortekaarten, trouwkaarten en huwelijksjubileumkaarten. Ik wil graag de collectie van LOVZ uitbreiden. De lol die ik beleef in het maken van kaartjes maakt mij erg gelukkig. De grenzen worden steeds al verlegd!

Heb je ook een levensmotto?

Je leeft maar één keer, dus doe het ook in één keer goed…

Wil je verder nog iets kwijt?

Eeh… Ik vertel mijn kinderen graag verhalen ‘uit de mond’! En dat zijn leuke verhaaltjes geworden! Ik heb ze opgeschreven en liggen nu op de plank. Het zou geweldig zijn om hier kinderboekjes van te maken!

>> Bekijk ook deze blog met de nieuwste geboortekaartjes.

One comment

  1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*