Marie van HappyMOMs.nl: “Mijn eigen leven zorgt voor de nodige inspiratie!”

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Marie-Christien (32) is een van de oprichters van de site HappyMOMs.nl, een online community waar moeders met elkaar in contact komen om ervaringen te delen en te lezen over het moederschap. Ze heeft 1 dochter, Hanna. We stelden Marie wat vragen over haar leuke site en over het moederschap. En we zijn benieuwd wat eigenlijk haar favoriete artikel op HappyMOMS.nl is.

Marie: “Al 7 jaar geleden ben ik begonnen met HappyMOMs. Ik was student en deed mee aan een ondernemersschapwedstrijd voor studenten. Mijn idee van HappyMOMs.nl werd zo enthousiast ontvangen dat ik toen besloten heb om het door te zetten en ervoor te gaan. Een aantal jaar na de start kwam ik met veel geluk via Twitter in contact met Linda de Jong en omdat we dezelfde ideeën hadden over HappyMOMs.nl zijn we samen doorgegaan. We hebben door de jaren heen hard gewerkt aan het online platform, zodat deze zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van onze bezoeksters.”

Hoeveel tijd per week besteed je eraan? “Lastig in te schatten, omdat het van week tot week verschilt. Maar het zijn heel veel uren die Linda en ik er wekelijks instoppen. Linda houdt zich vooral bezig met de artikelen op de website en social media. Ze recenseert tal van boeken, schrijft veel over leuke uitjes en organiseert elke week wel een leuke winactie. Ik houd me meer bezig met de ontwikkeling van de website en de samenwerkingen met onze partners.”

Marie & Linda Lunch_HappyMOMs

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt met HappyMOMs? “Tal van leuke dingen, maar om er een paar op te noemen: de “werklunches” samen met Linda -elke keer zoeken we een ander leuk lunchtentje op om uren te praten over HappyMOMs-, en de radiocampagne die we hebben gedaan op Sky Radio. Het was supergaaf om een commercial van je eigen website een paar keer per dag op de radio te horen.”

Wat bleek heel anders qua verwachtingen? “De tijd die je kwijt bent om de website continue aantrekkelijk en up-to-date te houden. Stilstaan is achteruitgaan. Je moet dagelijks nieuwe artikelen plaatsen, nieuwe acties bedenken en de website verbeteren om bij te blijven.”

Wat is jullie doel met HappyMOMs? “Ons doel is om een plek te zijn waar moeders zich thuis voelen en in contact kunnen komen met andere moeders. We streven ernaar het platform zo interactief mogelijk te maken en we willen elk jaar meer bezoeksters bereiken.”

Hoe kom je aan de inspiratie? “M’n eigen leven als moeder zorgt natuurlijk elke dag voor de nodige inspiratie :-). Maar ook social media, buitenlandse websites en persberichten zijn een dagelijkse bron voor inspiratie”.

Wat is favoriete eigen artikel? Mmmmm, lastig. Er staan inmiddels meer dan 1800 artikelen op HappyMOMs. Een artikel waar ik zelf veel aan heb gehad is het artikel over handige apps tijdens de zwangerschap en het artikel over een voedingsschema voor je baby raadpleeg ik zelf nog steeds regelmatig voor mijn dochter Hanna.”

Lees ook: waarom moeders nooit iets af krijgen.

Linda & Marie strand_Happymoms (1)

Marie (links) en Linda (rechts)

Wat is je mee- en tegengevallen aan het moederschap? “Wat ik zo heerlijk vind aan het moederschap, is dat alle andere dingen ineens zoveel minder belangrijk lijken te zijn. Je kan kleine problemen veel makkelijker relativeren, omdat je iets hebt wat 1000 keer belangrijker is. Wat me wel is tegengevallen is dat het huishouden zo veel langer duurt als m’n dochter thuis is. Ik heb maximaal tijdsblokken van 10 minuten waarin ik iets kan doen, omdat m’n dochter na 10 minuten spelen weer om aandacht vraagt.”

Wat wil je andere jonge moeders meegeven? “Focus niet te veel op regels, boeken of op wat anderen zeggen over hoe je met je kindje moet omgaan. Volg je eigen gevoel. Ik geloof echt heilig dat hoe je je kinderen opvoedt en verzorgt moet passen bij je eigen karakter en levensstijl. Dat voelt niet alleen voor jezelf maar ook voor je kindje het beste en is een stuk minder zwaar dan je vasthouden aan structuren die anderen aan je opleggen.”

Tot slot: “Het zou superleuk als jullie een kijkje nemen op HappyMOMs! Ook hoor ik het graag als jullie nog ideeën of feedback hebben voor dit online platform :-)”

Lees ook het interview met Femke Sterken, oprichtster van me-to-we.nl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*