Essies zwangerschap – na 6 jaar eindelijk zwanger

zwanger na 6 jaar proberen

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Frank (36) en Essie (42) Veldink zijn getrouwd en hebben een schattig hondje. Ze zijn enorm gelukkig, want ze verwachten een kleintje! Voor hen is dit extra speciaal, want de weg ernaartoe verliep niet makkelijk. Essie vertelt over hun worsteling en hun geluk nu ze eenmaal zwanger zijn.

3 IVF-behandelingen

Al in 2009 begon voor Essie en Frank het avontuur om papa en mama te worden. Essie vertelt: “Al snel kwamen we in het ziekenhuis, daar begonnen we aan IUI: 8 behandelingen met 0 positieve testen… Na een gesprek met elkaar en onze gynaecoloog besloten we over te gaan op IVF. Dat was vooral lichamelijk een zwaar traject door alle spuiten en bezoeken aan het ziekenhuis. Maar ook geestelijk was het een achtbaan! Na 3 jaar, 3 IVF-behandelingen en 0 positieve zwangerschapstesten stopte ons avontuur en bleven we kinderloos en met een gebroken hart achter…”

Toch zwanger

Toch werd Essie zwanger. Het is een bijzonder verhaal: “Afgelopen mei overleed mijn broer. Acht weken na zijn begrafenis zei Frank ineens dat ik een zwangerschapstest moest doen. We kregen daar nog even een kleine onenigheid over. Ik begreep niet waarom hij dat ineens weer noemde, terwijl ik onze kinderloosheid probeerde te verwerken en het een plekje moest gaan geven. Na een poosje aandringen besloten we de test te gaan halen.”

“Thuis aangekomen deden we de test en meteen verschenen er daar de bekende streepjes… Onze allereerste POSITIEVE test was een feit! Ik geloofde het eerst niet, maar drie testen verder bleek er een wondertje in m’n buik te zijn! ‘Een cadeautje achtergelaten door m’n broer’ zeiden we, want terug rekenend om de uitgerekende datum te bepalen bleek ik op zijn begrafenis voor het laatst ongesteld te zijn geweest. Door de rouw en het gemis was ik me er niet van bewust dat ik zwanger was.”

Lees ook: zwanger na 4 jaar proberen en 2 IVF-behandelingen.

echo kleintje van Esther“We waren in de HIEP HOERA-stemming: dolgelukkig en erg emotioneel. We mochten eindelijk zelf een zwangerschap gaan ervaren. We hebben meteen onze familie en een klein groepje vrienden gebeld. Iedereen was dolblij! Vooral mijn moeder, die al twee kinderen en een man naar het graf had gebracht, was blij met het goede nieuws.”

‘Alles is liefde-wondertje’

zwanger na 3 IVF behandelingenHelaas verloopt de zwangerschap van Essie niet pijnloos. “Vanaf week 14 heb ik bekkeninstabiliteit en daardoor heb ik 24 uur per dag pijn bij alles wat ik doe. En dat is flink balen. Ik ben niet meer zo mobiel als ik graag zou willen, zoiets als babyshoppen is erg zwaar en de babykamer opknappen lag vooral bij Frank.” Maar ondanks dat verheugen Frank en Essie zich op de komst van wat ze hun ‘Alles is liefde-wondertje’ noemen.

Essie’s zwangerschapscravings: Fruit en rode bessensap.

Ze wordt misselijk van: Het braden van vlees en de geur van kaas.

Zwangerschapscursus: Samen bevallen.

Lees ook: moeder laat zien hoeveel hormooninjecties ze onderging voor haar dochter.

One comment

  1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*