Een kijkje in het leven van een moeder met zeven dochters

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Via de blog komen we regelmatig mooie en bijzondere verhalen van lezeressen tegen, zo ook van Marina. Marina is 32 en fulltime moeder, want ze heeft zeven dochters in de leeftijdscategorie vier tot en met zestien jaar. In een leuk gesprek vertelde ze ons hier wat meer over. “Het eerste wat naar boven komt als ik denk aan mijn gezin, is een geluksgevoel.”

Hoe is het leven met zeven dochters? Wij vroegen het Marina!

Marina heeft zelf alleen een drie jaar oudere zus en ook in haar omgeving kende ze als kind geen grote gezinnen. Marina was vijftien toen ze zwanger werd van haar eerste kind. Op dat moment had ze nog niet echt een toekomstbeeld. “Als kind zei ik altijd wel dat ik in ieder geval twee meisjes wilde, maar dat dit er zeven werden had ik vooraf nooit verwacht. Het is gewoon zo gelopen. Ik vond het zo leuk, iedere keer een baby’tje en dat op zien groeien.”

Een écht meisjesgezin

Er blijven natuurlijk altijd verschillen tussen jongens en meisjes, maar hoe gaat dat in een gezin met alleen maar meisjes? Marina vertelt: “Meisjes kunnen heel erg kibbelen met elkaar, dus er zijn regelmatig flinke discussies onderling. Als moeder heb je dan de taak om dat in goede banen te leiden.” Dat is iets wat soms wel lastig is, vindt Marina. “Jongens knokken gewoon even, en dan is het klaar.”

De mooie momenten samen

Er zijn natuurlijk ontzettend veel mooie momenten. Omdat de dochters van Marina allemaal in een andere leeftijdscategorie zitten, is er veel diversiteit in het gezin. “Het is zo leuk om te zien hoe al die verschillende leeftijden met elkaar omgaan en hoe ze zich ontwikkelen.” Ook de geboortes en verjaardagen vindt Marina mooie momenten die je als gezin deelt. Marina trouwde toen ze al drie dochters had, zij waren bruidsmeisjes op haar bruiloft. “Dat was heel speciaal!”

zeven dochters interviewPositieve reacties

Marina wist bij elke geboorte welk geslacht het baby’tje zou hebben. Bij de derde zwangerschap dacht Marina dat het deze keer nu misschien wel een jongetje zou worden, maar het werd weer een meisje. “Drie meisjes is op zich niet heel bijzonder, maar naarmate je meer meisjes krijgt, werden de reacties steeds leuker en werden er veel leuke grapjes over gemaakt.” Marina’s oudste dochters hebben zeker de laatste zwangerschappen bewust meegemaakt. “Ze reageerden steeds heel positief als ze erachter kwamen dat ze weer een zusje kregen.”

Het kiezen van de namen

Het lijkt ons best lastig om steeds weer een naam te verzinnen bij een nieuwe zwangerschap. Maar Marina had hier geen moeite mee. Al haar zeven dochters hebben drie namen! “Ik heb nooit jongensnamen kunnen verzinnen, dus misschien was dat wel een teken. De namen kwamen steeds vanzelf. Iedere keer als ik bevallen was en een kleintje had, kwam ik weer wel een leuke nieuwe naam tegen.” Al haar dochters hebben drie namen:

Jennifer Nayade Maria  (16 jaar )
Stefanie Petronella Janine (14 jaar)
Rebecca Marijke Elizabeth (13 jaar )
Suzanne Woutertje Marina (10 jaar)
Annemarie Goderieke Katinka (8 jaar)
Karoline Jannie Johanna (6 jaar )
Bianca Rianne Mariska (4 jaar)

Regelmaat en structuur

Maar hoe manage je zo’n gezin nou eigenlijk? “Voor het spelen, slapen en eten zijn wat regels opgesteld. Zo heeft iedereen een beetje houvast. Maar met een gezin van zeven kinderen gaat het natuurlijk nooit helemaal zoals jij wilt.”

Trots & tips

Marina is ontzettend trots op haar zeven dochters. “Ze hebben allemaal hun eigen kwaliteiten en dingen en dat maakt het heel bijzonder.” Marina geeft als tips voor andere moeders om te genieten van het opgroeien van de kinderen. “Het gaat allemaal heel snel dus geniet van alle mooie momenten!”

Lees ook: Thuiskijken bij één van de grootste gezinnen van Nederland

3 Comments

  1. 1

    Wat een ontzettend mooi verslag en foto,s van Marina met haar 7 dochters
    Een hele grote compliment vd opvoeding waar je alleen voor staat
    Marina❗️❗️

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*