Daniques zwangerschap – Zwanger als je vriend als militair uitgezonden is

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Danique is 20 jaar, drogist en als we haar interviewen 31 weken in verwachting van haar eerste kindje. Maar tijdens de zwangerschap staat ze er deels alleen voor: haar vriend zat 4 maanden ver weg voor zijn werk in het leger. We interviewden haar over haar zwangerschap.

Lees ook de vorige aflevering: Essies zwangerschap – na 6 jaar eindelijk zwanger.

Danique’s zwangerschap

Na twee keer een positive zwangerschapstest wist Danique het zeker: ze was zwanger. Maar met een vriend die militair in het leger is, is het weten dat je zwanger bent, toch een beetje dubbel. “De uitzending van mijn partner is voor ons beide de eerste keer. En ja.. dan kom je er van te voren ook nog eens achter dat we een kindje krijgen. Dat was wel even extra slikken.”

Toen Danique 14 weken was, moet haar man op missie. “Ik heb hem heel veel gemist. Met de 20 wekenecho vond ik het echt verschrikkelijk. Lig je daar, met toch wel een beetje zenuwen of alles gezond is en goed. Gelukkig was mijn lieve moeder mee. Ik mis hem ook in de kleine dingen, zoals met spulletjes kopen voor de baby of even zijn hand op mijn buik. (…) Met haar in mijn buik zijn deze 4,5 maand wel dragelijker geworden, een extra drive om op te staan  en door te gaan.”

Lees ook: nederlandse mama’s geven zwangerschap gemiddeld een 7,1.

Foto’s van de zwangerschap over de post

geslacht baby zwangerschapOok voor haar partner is het lastig dat hij zoveel van de zwangerschap mist. “Ik stuur hem heel veel foto’s van mijn buik, hij heeft niets liever als foto’s van zijn meisjes. Met de 20 wekenecho hebben we filmpjes en foto’s op een usbstick laten zetten en die heb ik toen in een pakketje naar hem opgestuurd zodat hij die kon bekijken. Verder stuur ik hem zo nu en dan een filmpje van mijn buik als ze weer lekker actief is.” Gelukkig kon hij nog voor hij wegging bij de geslachtsbepaling zijn. “Na twee keer een echo gedaan te hebben, was het bekend en zijn gezicht was onbetaalbaar toen hij hoorde dat het een meisje is.”

Lekker aanwezige baby

De baby is gelukkig erg gezond. “Ze groeit goed en is lekker aanwezig. Ikzelf heb er ook niet veel last van gehad. De laatste tijd heb ik alleen heel veel maagzuur wat al voor behoorlijk wat slapeloze nachten gezorgd heeft.” Als we haar vragen wat ze het mooiste vindt aan haar zwangerschap, vertelt Danique: “Hoe mijn buik maar blijft groeien, hoe je merkt dat ze een beetje een ritme heeft ontwikkeld en dat ze dus eigenlijk altijd in de ochtend en avond lekker aanwezig is. Maar ook alles er om heen, de babyshower die voor mij en de baby werd georganiseerd was superleuk, maar ook een winkel niet uit kunnen zonder dat ik weer wat meegenomen heb voor de baby. Al zegt mijn portemonnee soms wat anders, haha.”

Thuiskomst partner

Danique keek al weken lang uit naar de thuiskomst van haar partner. Ze vertelde ons: “Ik besef het nog niet helemaal, maar ik kijk er ontzettend naar uit om hem op te halen en lekker mee naar huis te nemen. Eindelijk zijn handen op mijn buik.” Nu, 3 weken na het interview liet Danique ons weten dat haar partner is thuisgekomen. “Het is heerlijk!”

zwanger als je man in het leger is

Leukste reacties op zwangerschap: “Mijn ene beste vriendin kreeg tranen in haar ogen en de ander vroeg gelijk of ze peettante mocht worden.”

Droom voor de baby: “Dat ze alle liefde en aandacht mag krijgen die zij nodig heeft en dit ook mag geven aan de mensen om haar heen. Ik droom voor haar dat ze plezier heeft in wat ze doet en gelukkig mag zijn.”

Bekijk ook dit lieve filmpje: meisje valt vader in armen na acht maanden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*