Hoe verberg je je babybump de eerste 20 weken? Tips!

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Gastblog door fashionblogger Cindy van der Heyden van COTTDS.com. Zij is nu 24 weken zwanger en kan ons van hele nuttige tips voorzien. In dit kennismakingsinterview lees je meer over Cindy en haar toffe blog. Vandaag om te beginnen: hoe verberg je je buikje de eerste 20 weken?

4b00e95f153eadc10a44778deb934ed1-1Geheim houden

Je wilt het eigenlijk van de daken schreeuwen, maar toch wachten de meeste zwangere vrouwen met het delen van dit geweldige nieuws. Voor mij was het heel voor de hand liggend om het wel direct te delen met mijn zus en ouders. Beter gezegd: m’n zus was de eerste die het hoorde (oeps!). Tja, had m’n vriend maar z’n telefoon meteen moeten opnemen. Haha. M’n beste vriendinnen vertelde ik het ook vrij snel nadat ik er achter kwam. Iedere vrouw heeft zo haar eigen redenen aan wie ze wel of niet meteen het nieuws wilt vertellen. Zo wilde ik het ook op mijn ‘werk’ (lees: blog) niet meteen delen. Wat knap lastig is als je wekelijks outfitfoto’s maakt en alles flink geanalyseerd kan worden. Maar door mijn (vroege) miskraam het jaar ervoor en die van een familielid, besef je extra goed hoe onzeker deze periode ook kan zijn. Het is natuurlijk het internet en alles wat je daarop zet, kan je voor de rest van je leven blijven achtervolgen. Ik wilde daarom geen onnodige risico’s nemen en besloot zolang mijn ‘babybump’ het toe liet om te wachten tot mijn 20 wekenecho. Het was een ware opgave maar het is me toch gelukt!

Tips om je zwangere buikje te verbergen

Omdat ik zelf best wat tips had willen krijgen toen die tijd hoe ik het beste mijn babybump kon verbergen, deel ik vandaag wat voor mij erg goede werkte. Natuurlijk heeft de ene vrouw al veel eerder een zichtbaar buikje dan de ander, maar ondanks dat ik nu 24 weken zwanger ben en echt een aardige babybump heb, kan ik er nog steeds voor kiezen wanneer ik wil dat mijn buik gezien wordt of juist niet. Het is maar net waar je de nadruk op legt.

Dus hierbij mijn tips:

1. Heel voor de handliggend natuurlijk, maar nu komen je wijder vallende (cami) tops, t-shirts en zelfs sweatshirts erg goed van pas. Draag ze bijvoorbeeld met of een mooie strakke broek of juist een boyfriend jeans.

5238cbadf67ef92723dab5bf49292411-1

2. Draag losvallende blousjes en oversized denim blousjes. Bij mij hielp het ook zeker als ik het topje een beetje in mijn broek plooide voor een wat speelser effect. En daardoor ‘steunde’ de stof ook niet op mijn bump.

af85e9061ba1cf7e51143cc2d2cea953

5e44a07fb2d07734b6bb1426031771cf

3. Draag leuke jasjes over een wat losvallendere top, dit is ook ideaal om de boel een beetje af te leiden.

b8fa2ad441f500c90bb7a3a31dd55ae0-1

4. Met de koude dagen in aantocht is dit echt de meest makkelijke manier om je baby bump te verstoppen: draag een wat losvallendere top (het hoeft echt niet megawijd te zijn, zolang het maar niet op spanning staat) en draag een mooie jas of blazercoat er open overheen.

798c81cb98eefd9f21672dac27bb17b8-1

5. Leg de nadruk op je benen! Een mooie leren broek, een ripped jeans, een boyfriend jeans, etc. En nu toch wat minder relevant, maar toendertijd zeker heel handig: draag leuke shortjes of rokjes en breng de aandacht naar je mooie benen en houd de bovenkleding lekker neutraal.

cf4017b0c17e3a107eaa3b3a22b115d7

2fbd03df319793a6a789836799787572-1

Wat absoluut niet helpt:

  • Topjes die bij de borsten strak zitten en dan vanaf onder de borst wijd uitlopen, dan leg je er alleen maar meer de nadruk op.
  • Vesten/jasjes dicht dragen die of heel strak zitten of juist een beetje losjes zit. Dan lijkt het juist of je wat te verbergen hebt.

Bekijk ook dit grappige filmpje waarin een vader zijn schattige bijdehante dochtertje ondervraagt.

One comment

  1. 1

    Eindelijk echt goed advies! Na enkele vroeggeboortes wil ik liever mijn babybump tot 20 weken verbergen. (liefst eigenlijk totdat het kindje levensvatbaar is, dus nog een paar weken meer). En helaas bolt mijn buikje al snel flink op, sinds de eerste. Bedankt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*