5 rare spullen die je niet kunt missen in je luiertas

wat-moet-je-niet-vergeten-in-je-luiertas

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Bij de komst van je eerste kindje ga je hard op zoek: wat moet je in een luiertas hebben zitten? Er zijn veel lijstjes te vinden: luiers, extra kleding, billendoekjes een flesje en speentje… IJverig leg je alles bij elkaar om in je gloednieuwe luiertas te doen. Maar ervaren mama’s kunnen je vertellen dat je soms heel andere dingen nodig hebt dan in het standaardlijstje voorkomen. Lees hier wat je niet mag missen:

5 essentiële spullen voor in je luiertas

Hoe netjes je luiertas er uitziet, als je het net aan het vullen bent, zo rommelig ziet het eruit als je ‘m dag in dag uit gebruikt. Voor je vriendinnen die geen kind hebben lijkt het nog het meest op de tas van Mary Poppins waar steeds weer andere spullen uit komen. Sommige spullen zijn standaard, maar andere dingen zouden onervaren mama’s verbazen. Wij vonden 5 essentiële spullen die jij nodig hebt.

1. Nagelschaartje

Nageltjes van baby’s en peuters zijn onwijs klein. Zo klein zelfs, dat een haar of draad dat er tussen blijft steken enorm gevaarlijk kan zijn. Als bijvoorbeeld een haar rond de vinger blijft zitten, kan het het bloed en zuurstof afknellen. Een situatie die je natuurlijk wilt voorkomen. Bovendien gebeurt het regelmatig dat die piepkleine nageltjes kapot gaan: een scheurtje zit er al gauw in. Wat is het handig om in zo’n geval een nagelschaartje in je tas te hebben zitten!

nagelschaartje baby

2. Pincet

Vraag maar eens rond: bijna iedereen heeft vroeger wel eens een boon, een legoblokje of een stift in zijn oor, of neus gehad. Grote kans dat jouw peuter ook een keer wil uitproberen wat er wel en niet in zijn neus past. Een pincet in je tas is dan geen overbodige luxe. Voor je kindje is dat natuurlijk niet prettig, dus let goed op: het is niet de bedoeling dat het eten of speelgoed door de pincet nog verder in de neus wordt geduwd.

Nog een voorbeeld: splinters! Je kindje rent lekker rond en zit graag overal met zijn handen aan. En het kan zomaar gebeuren dat er een splinter uit het handje van je peuter gehaald moet worden. Tadaa: jij hebt de pincet bij de hand.

Lees ook: 20 beginnersfouten bij het krijgen van je eerste kind

3. Hersluitbare zakjes

Een stinkende luier weggooien, is niet in elke situatie wenselijk. Moet je je voorstellen dat je in het vliegtuig zit naar je favoriete vakantiebestemming en je kindje heeft een volle poepluier. Wat een stank! Maar jij hebt hersluitbare zakjes bij je en daar doe je de luiers in. Nadat je het stevig dicht hebt gedrukt, ruikt niemand er meer iets van! Of wat dacht je van een nat rompertje, doordat je baby een spuitluier had? Met een hersluitbaar zakje neem je het makkelijk mee terug naar huis, zonder dat het gaan ruiken.

4. Pipet

Je zult wel verbaasd kijken; waar heb je een pipet voor nodig? Maar heb je wel eens geprobeerd om je kindje medicijnen te geven? Een volle lepel in hun mond doen is niet waar ze op zitten te wachten. Het medicijn oplossen in limonade werkt ook niet voor elk kindje. Maar met de pipet kan je het medicijn in kleine beetjes toedienen, zonder dat er veel gemorst wordt. En als je je kindje weet te overtuigen dat pipets cool zijn, ben je nog een stap verder.

pipet luiertas

5. Cola zonder bubbels

Cola werkt perfect tegen maagpijn en misselijkheid. Natuurlijk wil je je kindje niet te veel cola geven. Maar een klein beetje cola in een drinkbeker, wanneer je kleintje buikpijn heeft, doet wonderen. Schud de bubbels uit de cola en neem een klein beetje cola mee voor onderweg.

Hebben jullie zelf nog tips? We horen ze graag!

Lees ook: Een kijkje in de luiertas van Marielle

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*