Ontroerend tekenfilmpje van een vader

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

“Ik kan me niet herinneren dat ik nerveus of bang was om vader te worden”, begint politiek columnist Bob Moran zijn verhaal, “Ik denk dat dit kwam, omdat ik er erg zeker van was dat niets fout zou gaan”. In een filmpje van zelfgemaakte tekeningen vertelt hij het ontroerende en inspirerende verhaal over de eerste keer dat hij vader werd en zijn onverwachte reis door ziekenhuisland.

Geboorte

De bevalling van zijn baby ging niet zoals Bob dacht dat het zou gaan. Er waren complicaties en hoewel hij kalm wilde reageren, lukte dit niet. “Ik ben nooit goed met bloed geweest”. Na de bevalling werd de baby al snel meegenomen door de dokters. Bob mocht snel even hallo zeggen. “Toen ik zei: ‘Ik ben je papa’, klonk het als een verontschuldiging”.coufeuse

Verwarring

De volgende uren waren vol verwarring. Het was voor Bob en zijn vrouw niet duidelijk wat er mis was met hun dochtertje, maar ze was heel ziek. De baby moest naar een ander ziekenhuis vervoerd worden, terwijl Bobs vrouw achterbleef. Het werd duidelijk dat het dochtertje een ernstige hersenafwijking had. “Op dat punt begon ik me te realiseren dat ik niet wist hoe ik hier mee om kon gaan”, vertelt Bob. De illustraties en de stiltes in het filmpje geven je het gevoel van verwarring en ontmoediging.

Lees verder: ontroerend gedicht van een moeder voor haar kind.

Superheld?

vader held“Vaders zouden helden moeten zijn, toch?”, vraagt Bob Moran zich af. Maar hij voelde zich alles behalve een held, terwijl hij wist dat zijn familie hem nodig had. “Ik voelde me gewoon niet sterk genoeg”. De dokters vertelden Bob dat zijn dochter cerebral palsy had. In plaats van vragen te beantwoorden, kwamen er hierdoor alleen maar meer vragen bij.

lopenDappere dochter

Ondanks tegenvallers en nog meer ziektebeelden leert de familie genieten van hun kind en om los te laten. Bob zegt: “Mijn dochter liet me zien wat het is om dapper, vastberaden en sterk te zijn”. En zo kan familie Moran uitkijken naar een mooie toekomst.

Het mooie filmpje geeft je een diep gevoel van respect en hoop mee. Kijk het prachtige filmpje hier:

Kijk ook hier naar: filmpje: het eerste jaar van een te vroeg geboren baby’tje.

Foto ‘Kind met Celebral Palsy’ via Shutterstock.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*