Beschuit in aantocht | Week 12

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ellen is zwanger voor de allereerste keer en uitgerekend op 18 februari 2015. We worden elke week verblijd met een (nu nog wat onwennige) update over haar buikstatus en verwante zaken :) Haar blog over week 1-7 lees je hier, en week 8-12 hier.

Klein feestje

Vanaf nu zal ik wekelijks een update doen over hoe mijn zwangerschap verloopt. We zijn de 12 weken voorbij en dus ook de spannendste weken. Een klein feestje is gevierd! Een mijlpaal voor onze  euh… kleine? Tja, die werktitel… Laten we het nog eens hebben over die werktitel. Er zijn echt, sorry, verschrikkelijk zoetsappige koosnaampjes bedacht voor ongeboren kinderen. Bijna om plaatsvervangende schaamte voor te ontwikkelen. Toch vind ik het handig om er eentje te hebben. Maar misschien ontstaat zoiets op een gegeven moment gewoon? Ach we zullen zien, tot dan toe zal ik er gewoon soepel om heen moeten draaien, vrees ik.

Berichtjes

Geinig, mensen gaan je ineens de meest rare vragen stellen. Zo kwam er deze week een whatsappje binnen van een schoonzusje: ‘Word je al dik’? ‘Zeg’, dacht ik, ‘dat vraag ik toch ook niet aan jou?’ Oooohhh wacht: het gaat haar om de baby. Soms vergeet ik het zelf…. Of: mijn kerel en ik komen samen binnen en mensen vragen (alleen) aan mij: ‘gaat het goed met jullie’? Huh? Ik wil wel antwoord geven over mezelf maar als je wilt weten hoe het hem afgaat moet je echt bij hemzelf zijn. ‘Nee dat bedoel ik niet’ -inclusief een verbaasd gezicht- krijg ik als antwoord. ‘Met jullie!’ (wijzende vinger naar mijn buik). Oh, dat. ‘Tja sorry’, denk ik. ‘Goed’, antwoord ik. Ik zie er even veel van als jij. Niets dus.

pregnant yogaLichamelijke dingetjes

Ik ben nog niet aangekomen, en dat is ook precies goed naar mijn idee. ’s Avonds zet mijn buik wat op en heb ik het idee dat je het gaat zien. Zitten mijn broeken nu gewoon niet zo lekker als normaal omdat ik niet zo lekker in mijn vel zit of wordt mijn omvang groter zonder dat ik het in de gaten heb? Is dit het moment waarop vrouwen beginnen te meten? Ik beweeg graag en soms ook graag flink intensief. Zo fiets ik in de regel vier keer in de week heen en weer naar mijn werk: 15 kilometer heen en terug. Voor de basisconditie best goed, naar mijn bescheiden mening :) Maar dit put me niet uit, dus ik sport normaal gesproken ook 1 keer in de week intensief, in de woonkamer met een Youtubefilmpje van de Amerikaanse Jillian Michaels -gratis reclame-. Afzien kan ik je vertellen. Ik ben ka-pot na 3 kwartier. En toend vertelde die fijne verloskundige dat dit te zwaar is om te doen tijdens een zwangerschap. Dus ben ik op zoek gegaan naar iets nieuws: een Youtubefilmpje voor zwangeren. Ik bekijk de filmpjes van tevoren altijd even. En serieus, wat suf! Dacht ik. Maar goed, net als iedere week: omkleden, meubels aan de kant, matje op de vloer, gewichten binnen handbereik en een ’suf’ filmpje doen. Mijn hartslag kroop omhoog, lang niet zo snel als anders maar oei, wat trok mijn buik en ai wat was ik snel licht in mijn hoofd. Ok dames, ik geef het toe, misschien onderschat ik tot nu toe hoe mijn lijf zich heeft ontpopt als fabriek en hoe weinig energie er voor deze nieuwe moeder over blijft…

Het verslag van week 13 lees je hier.

Lees ook: deze zwangere vrouw doet soepele yogaposes terwijl ze acht maanden zwanger is!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*