Laten wij ook een traditie maken van #kraamkost!

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Het woord ‘kraamkost’ is door woordenboekuitgever van Dale uitgeroepen tot Woord van het Jaar 2015 in Vlaanderen. Kraamkost is volgens Van Dale ‘een maaltijd als cadeau voor een pasbevallen moeder en haar gezin’. Volgens mij een prachtig cadeau voor kersverse ouders :) Laten we er hier net als in Vlaanderen een traditie van maken!

Nieuwe traditie

Het komt tegenwoordig terug in alle artikelen over ‘kraambezoeketiquette‘: neem wat te eten mee voor de pasbevallen mama en haar gezin. En in Vlaanderen hebben ze daar dus een speciaal woord voor. ‘Kraamkost’ bestond al een tijd als woord, maar lijkt nieuw leven ingeblazen te zijn door de bekende Vlaamse blogger Madame ZsaZsa. Zij publiceerde op 15 november vorig jaar het artikel ‘Mme Zsazsa lanceert hopelijk een nieuwe traditie: #kraamkost‘, en volgens mij lijkt dat gelukt. Wat nou als we hier in Nederland ook een traditie van maken?

Zijn er al moeders die ervaring hebben met eten als kraamkado?

Een goddelijke combinatie: theo en #kraamkost, bedankt @poppyklaproos

Een foto die is geplaatst door evelien (@eagvanhelmont) op

Een maaltijd als cadeau Mme Zsazsa -Kim in het dagelijks leven- schreef dat koken echt een nachtmerrie is voor pasbevallen vrouwen. Het is zoveel werk, het komt nooit op het goede moment en rechtopstaan is ook niet echt een fijne positie in de eerste weken na de bevalling. Haar plan: “Ik vraag een zelfbereide maaltijd cadeau. Wat heb ik -bij mijn derde kind- nog aan een extra pyjama of knuffel? Geef mij maar balletjes in tomatensaus!” Ze riep op om van #kraamkost een traditie te maken en haar idee werd enthousiast onthaald: ‘Post ook uw #kraamkost op facebook, twitter en instagram.’

  #kraamkost voor een straffe madam!   Een foto die door karenserrien is geplaatst op

Tips voor pasbevallen moeders

Een paar maanden later schreef blogger Kim een nabeschouwing van haar ervaringen met #kraamkost, met daarin enkele tips. Laten we daarvan leren :) Een paar van haar tips:

  • Vertel de mensen die gaan koken waar je zin in hebt (ze koken namelijk het liefst waar jij trek in hebt)
  • Zet het op je geboortekaartje. Denk aan ‘kadotip: kraamkost’
  • Zoek van tevoren een vriendin die koken als hobby of werk heeft :)

En… zijn jullie voor? Laten we dan ook in Nederland #kraamkost starten! Ik ben voor! Dus ben je hoogzwanger: deel dit bericht dan als hint met je vrienden en familie ;)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*