Top 5 bijzondere bevallingsverhalen in het nieuws

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Soms komen ze voorbij in het nieuws: van die ongelooflijke bevallingsverhalen, waarvan je denkt: ‘het zal je maar overkomen!’

Top 5 bizarre geboortes

Bevallen bij een tankstation, of op een slee tijdens een sneeuwstorm… je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het is gebeurd.

1. Vrouw bevalt van baby van 14 pond

In China is pasgeleden een enorm zware baby geboren, het kindje woog 7,12 kilo! Hij was zo groot dat ‘ie nauwelijks in het ziekenhuisbedje paste. Een paar jaar geleden werd in China ook al zo’n zwaar kind(je) geboren, zie hier de video van de baby die meer dan 7 kilo woog. Het is trouwens niet de zwaarste baby ooit: in 1879 werd in Ohio een baby van 10,77 kilo geboren. In 1995 kwam er een in Italië een kindje van 10,2 kilo ter wereld!

2. Vrouw bevalt twee keer op 1 dag, maar niet van een tweeling

Julia Grovenburg (33) uit Arkansas in de VS is op 1 dag bevallen van twee kindjes, maar de twee zijn geen tweeling! Julia werd binnen twee weken twee  keer zwanger. Ze is slechts een van de elf vrouwen die dit ooit is overkomen.  Dit fenomeen heet ‘superfoetatie’, wat betekent dat twee embryo’s zich ontwikkelen op verschillende tijden, maar wel op dezelfde dag worden geboren worden. Julia: “M’n zwangerschap was heel stressvol, zelfs de dokters wisten niet wat me te wachten stond. En nu ben ik de trotse moeder van twee kinderen, Hudson en Jillian.”

Bron: AD.nl

3. Vrouw bevalt na het lopen van de marathon

De 29-jarige Amber Miller kreeg van haar dokter toestemming: met 39 weken mocht ze nog de marathon van Chicago lopen. Toen ze richting het einde kwam, begonnen de weeën in te zetten. Ze liep door en haalde de finish in 6 uur en 25 minuten. Slechts een paar uur daarna beviel Amber van haar tweede kind, dochter June Audra. “Het was de langste dag van m’n  leven”, zei ze, “maar de marathon was zeker makkelijker dan de bevalling!”  Uit onderzoek blijkt dat door lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap de kans op een succesvolle zwangerschap toeneemt.

Bron: Dailymail

4. Vrouw bevalt bij tankstion op de A15

Een 26-jarige vrouw die met haar ouders op weg was naar het ziekenhuis voor de bevalling, is voortijdig bevallen. De bevalling zette tijdens de reis al in, waardoor de auto snel via de vluchtstrook naar een parkeerplaats reed. Op een tankstation langs de A15 is de vrouw bevallen van een dochter. Twee agenten brachten het meisje samen met toegesneld ambulancepersoneel ter wereld.

Bron: Volkskrant.nl

5. Vrouw bevalt op een slee

In Philadelphia is een vrouw bevallen op een slee. Door de hevige sneeuwstorm die woedde kon ze niet op tijd naar het ziekenhuis. Haar man zette haar op een slee toen ze door de heftige weeën de auto niet lopend kon bereiken. Toen ze op de slee zat, zette de bevalling in! Baby Bella werd op straat geboren, snel in doeken gewikkeld en naar huis gebracht. Uiteindelijk wist een ambulance het huis te bereiken en werden moeder en dochter naar het ziekenhuis gebracht.

Bron: nos.nl

P.S. Had je deze MRI-beelden van een geboorte al eens gezien?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*