Tips: met je baby in het vliegtuig

vliegtuig baby peuter

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ga je binnenkort met je baby of peuter reizen met het vliegtuig? Dan zie je misschien al doembeelden voor je van medepassagiers die je veroordelen omdat je met een kind reist. Maar ook voor jouzelf is het niet makkelijk. Hier geven we tips voor een zo prettig mogelijke reis voor jou, je kind en de passagiers om je heen.

Tips voor het vliegen met baby

Meer dan de helft van de Nederlandse ouders (53%) van de ouders is bezorgd dat hun kind gaat huilen tijdens de vlucht. Dit laat onderzoek van de British Airways zien. Meer dan tweederde van de ouders vindt reizen met kinderen een uitdaging (67%). Hoe maak je het voor jezelf een zo aangenaam mogelijke reis? Hier zijn de tips die het jou vast makkelijk maken:

  • Bereid je goed voor, niet alles is altijd in het het vliegtuig aanwezig. Denk aan luiers, babyhapjes, en drinken.
  • Probeer compact in te pakken. In een vliegtuig heb je weinig ruimte, laat staan met een kindje op schoot.
  • Vergeet niet een dekentje mee te nemen, want de airco in het vliegtuig kan soms vrij koud zijn.
  • ’s Avonds of ’s nacht reizen is vaak makkelijker dan overdag. Je kindje valt eerder in slaap en jouw reis is daardoor rustiger.tips vliegtuig baby
  • Je kinderwagen of buggy gaat vaak met de ruimbagage mee. Wees er daarom op voorbereid dat je lange stukken moet lopen met je baby. Een draagdoek is hierbij ideaal.
  • Geef bij aanvang van de vlucht de passagiers om je heen iets ludieks of wat lekkers met een briefje erbij “Sorry voor de mogelijke overlast.” Hierdoor maak je al vrienden voor de reis begint en zullen de mensen om je heen minder snel geïrriteerd reageren.

Lees ook: Nieuwe moeder geraakt door vriendelijkheid van onbekende vrouw in vliegtuig

  • Blijf ontspannen. Kinderen zijn kinderen, je kunt ze niet dwingen 3 uur stil te zitten of hun mond te houden.
  • Zorg dat je kindje direct na het instappen iets heeft om op te sabbelen: een speen, flesje of een snoepje als je kind iets ouder is. Kleine kinderen weten nog niet hoe ze de druk op hun oren kunnen verminderen en door te sabbelen gaat dit automatisch.

vliegtuig tips reizen baby

  • Verschoon je kindje op het toilet of loop even naar de stewardessen toe. Dit voorkomt vieze geurtjes bij de zitplaatsen.
  • Wil je kolven of borstvoeding geven, wees je er dan van bewust dat dit niet voor iedereen even prettig voelt. Wees bescheiden en discreet om klachten te voorkomen.
  • Er zijn vaak babywiegjes aan boord, maar niet altijd genoeg voor alle baby’s. Vraag er dus bij het inchecken naar en weer erop voorbereid dat de baby veel bij je op schoot zal moeten zitten.
  • Weet je zeker dat je de kinderwagen of buggy terugkrijgt in de slurf, wacht dan even met uitstappen. Het duurt vaak een poosje voor jouw kinderwagen opgezocht is en bij de slurf is gebracht.

Lees ook: Met je baby op vakantie

Foto moeder met peuter via Shutterstock

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*