Bijzonder: eeneiige drieling geboren

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Drie flesjes, drie maxi-cosi’s, drie keer zoveel luiers… Kristen en Tom Hewitt kregen te horen dat ze een identieke drieling kregen. Een kans van 1 op 2 miljoen!

Verrassend nieuws bij echo

Toen Kristen en Tom een echo lieten maken, bleef de verpleegster een beetje stil. Zó stil, dat Tom en Kristen bezorgd werden. “Om het ijs te breken vroeg ik haar: ‘Zit er meer dan één in?'” vertelt Tom. De verrassing toen hij verder vroeg en er drie baby’s in de baarmoeder van Kirsten zaten, was enorm. Ook de verpleegster was verbaasd en haalde er een arts bij.

Lees verder: alles wat je aan de drieling-moeder wilt vragen.

Blij en in shock

Tom en Kristen bleven verbaasd zitten. Tom zegt: “We bleven achter met oprechte blijdschap en volledig in shock.” Niet alleen moesten ze zich nu voorbereiden op de komst van 3 baby’s, maar ook moesten ze erg aan het idee wennen. “We merkten op dat we het voor onszelf bléven herhalen… Steeds opnieuw… ‘We krijg een drieling!'” vertelt Kirsten.

Uitzonderlijke gebeurtenis

Een eeneiige drieling is erg zeldzaam. De kans op een twee-eiige tweeling is veel groter (90%), dan de kans op een identieke tweeling (10%). De kans op een eeneiige drieling is nog veel kleiner: een kans van 1 op 2.000.000! Het ziekenhuis, wat jaarlijks 30 tot 40 drielingen op de wereld helpt, had dan ook nog nooit een identieke drieling gezien.

Eeneiige drieling

Bij 33,5 weken zwangerschap werden Thomas III, Finnegan and Oliver met een keizersnee geboren. En ze lijken sprekend op elkaar! “We moeten erop letten om het juiste ding bij de juiste baby te doen,” vertelt Tom. Daarom hebben de baby’s alledrie een verschillend gekleurd touwtje om hun pols en enkel. Zo is het duidelijk wie er al eten heeft gehad en wie er nog verschoond moet worden.

Bron: The Baltimore Sun & Hot Moms Club // Foto ‘Jongensdrieling’ via Shutterstock.

Lees ook: stel met drieling verwacht tweeling.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*