Gaaf: thuis je eigen pretecho maken

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Dat moment dat je je baby voor het eerst ‘ziet’ bij de eerste echo is goud waard! Voor het eerst heb je écht een beeld bij het kindje wat in je buik groeit. Je wordt op slag verliefd! Toen wij de Babywatcher ontdekten, waarbij je zelf thuis pretecho’s kan maken, waren we dan ook gelijk enthousiast.

Thuis je eigen pretecho maken

De meeste zwangere vrouwen krijgen twee echo’s: de termijnecho bij de 10 weken en de 20-wekenecho. Maar heb jij ook dat je eigenlijk best wel vaker je baby zou willen zien? Tegenwoordig is dat goed mogelijk. Je kunt een pretecho laten maken bij je verloskundige en je kunt zelfs vanuit je eigen woonkamer zelf echo’s maken! Als je net zo nieuwsgierig bent als wij, dan vind je dat vast ook onwijs leuk! Een superhandige tool om thuis zwangerschapsecho’s te kunnen maken is de Babywatcher.

De Babywatcher: het echoapparaat

De Babywatcher is een apparaat waarmee je vanaf 14 weken zwangerschap zelf echo’s kan maken van je ongeboren kindje. Met dit echoapparaat kan je zelf 2D-beelden maken van je baby. Zo volg je de groei van je baby op de voet. En je kunt ook je ouders of je beste vriendin een keer mee laten kijken.

Het enige wat je nodig hebt voor de pretecho is een computer en een plek waar je de Babywatcher op kunt neerleggen. Je huurt de Babywatcher voor 1 of 2 weken en kan hiermee 3 echo’s per dag maken. De echo’s zelf duren maximaal 10 minuten.

babywatcher-1

Veilig pretecho’s maken

Hoe veilig is dat eigenlijk: zomaar pretecho’s maken? De babywatcher is volkomen veilig voor moeder en kind. Babywachter heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de veiligheid van het maken van pretecho’s. Het systeem waarmee gewerkt wordt, is hetzelfde als gebruikt wordt in medische omgevingen. Daarmee blijft Babywatcher binnen de veiligheidsnormen en is het in overeenstemming met de internationale medische gezondheid- en veiligheidsregels (FDA en WHO).

Lees ook: Opkomende trend: gender reveals!

Hoe werkt het?

1. Installeren van Babywatcher

Om zelf een zwangerschapsecho te maken heb je een computer nodig met Windows 7, 8 of 10. Je sluit de Babywatcher via een bijgeleverd usb-kabeltje aan op de computer en installeert eenvoudig het programma. Nadat je dat hebt gedaan kan je aan de echo beginnen.
2. Voorbereidingen om zelf echo te maken

Zorg wanneer je de echo gaat doen dat je de computer en Babywatcher dicht bij je neer kunt zetten. Wanneer je alleen de echo uitvoert, moet je zelf op de computer kunnen klikken en is het dus handig als de computer of laptop dichtbij staat.

babywatcher-2 zo maak je een pretecho
3. Zelf pretecho maken

Nu begint het echt! Je smeert de scangel op je buik en duwt met de kop van de Babywatcher op je buik. Probeer de Babywatcher zo recht mogelijk te houden, want dan krijg je het beste beeld. Op je computer zie je de echobeelden van je baby. De echo duurt maximaal 10 minuten.

Natuurlijk moet je de eerste keer een beetje oefenen, daarom krijg je bij de Babywatcher ook 3 oefenecho’s. Zo leer je om de baby goed op de scan te krijgen en om het hoofdje, het ruggetje en alle ledematen goed te herkennen. Heb je het goed onder de knie? Dan kan je misschien al speuren naar het geslacht van je kindje!
4. Echofilmpjes en beelden opslaan en delen

De echo kan je als filmpje of als losse foto’s opslaan op je computer, laptop of tablet. Zo kan je later nog eens terugkijken, of de beelden met je familie of op social media delen.babywatcher-10 je eigen pretecho maken
5. Schoonmaken van echoapparaat

Wanneer je klaar bent, maak je de kop van de Babywatcher schoon met een doek en veeg je de gel van je buik.

Bekijk hier de DEMO:

Waar kan je de Babywatcher krijgen?

Je kunt zelf pretecho’s maken door de Babywatcher voor 1 of 2 weken te huren.

  • € 69 voor 1 week pakket met 14 scans en 3 extra echo’s
  • € 99 voor 2 weken pakket met 34 scans en 6 extra echo’s + tube scangel

Je kunt de Babywatcher hier huren: >> Babywatcher huren
Koop hier een cadeaubon voor je zwangere zus of vriendin: >> Babywatcher cadeaubon

Lees ook: Creatief met de echo

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*