Homostel krijgt drieling met DNA van beide vaders

homostel dna

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Met de kennis en techniek van tegenwoordig is er heel veel mogelijk. En dat wordt weer bewezen met het prachtige verhaal van de Zuid-Afrikaanse Theo en Christo Menelaou. Het homostel is ouders geworden van drie kinderen, die het DNA van beide mannen bevatten!

Homostel krijgt drieling die DNA van beide mannen bevat

We zullen je uitleggen hoe dit kan. Theo en Christo kregen twee eicellen gedoneerd, die beide bevrucht werden met een zaadcel van één van de mannen. De bevruchtte eitjes werden in de baarmoeder van de draagmoeder geplaatst. Eén van de eitjes splitte, waardoor er twee kindjes groeiden met het DNA van een vader. Het andere eitje bevatte het DNA van de andere vader.

Lees ook: Prachtige zwangerschapsfoto Gay Pride gaat viraal.

Risicovol

Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Toen de doktoren erachter kwamen dat het eitje zich gesplitst had, adviseerden ze om één van de twee baby’tjes te aborteren om de levenskans te verhogen van de andere kindjes. Dit advies negeerden de mannen. De baby’tjes werden geboren met 31 weken, met een gevaarlijk laag geboortegewicht.

Onder toezicht

Na een aantal weken in het ziekenhuis te hebben gelegen, mocht de drieling weer naar huis. Eén baby moet nog een hartoperatie ondergaan en de andere baby’tjes hebben een speciaal alarm die hun ademhaling goed in de gaten houdt. Er zijn twee verpleegsters die het stel helpt met de verzorging. Desondanks zijn de kersverse ouders dolbij: “Het is een ervaring die je leven verandert. Je luistert naar mensen, maar je zult nooit begrijpen hoe het voelt en hoe het is om een ouder te zijn. Het is onbeschrijfelijk,” vertelt Theo.

Bron: Scarymommy // Foto van homostel via Shutterstock

Lees ook: Drieling heeft dezelfde verjaardag als zusje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*